Primăria Suceava oferă sprijin pentru educaţia copiilor din familii cu venituri mici

> Educaţia este fundamentul unui viitor mai bun pentru fiecare dintre noi, consideră viceprimarul Lucian Harşovschi

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că municipalitatea suceveană oferă tichete sociale pentru ca şi familiile cu venituri mici să poată să-şi trimită copiii la grădiniţă.

„Dacă pentru majoritatea dintre noi, mersul la grădiniţă este o normalitate, din păcate, există familii pentru care acest lucru este greu de realizat, prin prisma veniturilor mici” a spus viceprimarul.

El a arătat că Primăria Municipiului Suceava îşi doreşte integrarea copiilor din familii defavorizate în sistemul educaţional şi creşterea frecvenţei copiilor la grădiniţă, motiv pentru care oferă un stimulent educaţional sub formă de tichete sociale.

Acestea se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocaţia pentru susţinerea familiei şi care sunt înscrişi într-o unitate de învăţământ preşcolar, conform Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011. De asemenea, oferirea tichetelor este condiţionată şi de vârsta copiilor (între 3 şi 6 ani) şi prezenţa zilnică a acestora la grădiniţă, cu excepţia absenţelor motivate.

 „Primii ani de viaţă sunt esenţiali în conturarea caracterului din viaţa adultă, iar educaţia este fundamentul unui viitor mai bun pentru fiecare dintre noi” a menţionat Lucian Harşovschi.

Viceprimarul a menţionat că, în cursul anului trecut, au fost distribuite 433 de tichete sociale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: