Numărul cazurilor de Covid din judeţ a crescut cu 50 la sută într-o singură zi! 

În judeţul Suceava erau, marţi, 737 de cazuri de Covid-19 în evoluţie, creşterea fiind de 50% într-o singură zi. Totodată, numărul persoanelor internate în spital a crescut uşor, la 94.

Potrivit Prefecturii, în judeţ, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 21 de persoane suspecte de infecţie cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 23 de persoane care au avut această afecţiune.

În aceeaşi perioadă de referinţă a decedat o persoană, ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Din totalul celor 484 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 40 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 22 se aflau în zona tampon, iar 422 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 40 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 din SJU Suceava, 6 aveau forme uşoare de boală, 14 – forme medii, 15 – forme severe, 5 aveau forme grave şi erau internaţi în Secţia ATI (un pacient fiind ventilat non-invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, marţi, de 434 paturi libere, dintre care 96 pentru pacienţi cu Covid-19, 321 în sectorul non-Covid, 17 pentru zona tampon.

La unitatea ATI erau disponibile 5 paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 27 de ventilatoare libere, dintre care 9 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 18 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 20 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi cu forme medii de boală), 12 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 5 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid nu erau internaţi pacienţi, fiind disponibil un pat pentru pacienţi cu Covid.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 10 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (8 cu forme medii, 2 pacienţi cu forme grave de boală), fiind libere 7 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret erau internaţi 2 pacienţi diagnosticaţi  Covid-19 (ambii cu forme medii de boală), o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 13 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 13 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (11 cu forme medii, 2 cu forme grave de boală), două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 14 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Fălticeni – 9 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (7 cu forme medii, unul cu o formă critică de boală), fiind libere 23 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid era internat un pacient, fiind disponibil un pat pentru pacienţi cu Covid.

Totalul persoanelor internate şi diagnosticate cu Covid-19 la nivelul judeţului era ieri 94, totodată 37 de persoane fiind  suspecte de Covid-19.

 La nivelul judeţului sunt disponibile 158 locuri libere Covid şi 29 pentru zona tampon.

Conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului se înregistrau ieri 159.980 de persoane vaccinate, dintre care 111.890 cu rapel şi 33.066 cu doza a treia.

În cursul  zilei de luni, 3 ianuarie a.c., s-au vaccinat în judeţ 726 de persoane (263 cu prima doză, 176 cu doza a II-a şi 287 cu doza a III-a). (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI