Senatorul PSD Ioan Stan:

PSD a preferat să impună pachetul de măsuri sociale în loc să beneficieze de funcţia de premier

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat ieri că, în cadrul negocierilor care au avut loc pentru actuala formulă guvernamentală, PSD a avut de ales între impunerea pachetului social şi funcţia de premier în prima etapă.

„Pentru că interesul românilor a primat, PSD a decis că realizarea măsurilor din pachetul social este mai importantă decât deţinerea funcţiei de premier în prima rundă. De aceea, partidul nostru s-a asigurat că va avea instrumentele guvernamentale pentru a realiza măsurile sociale anunţate, respectiv Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Familiei” a spus Ioan Stan.

Mai mult, el a arătat că, pe lângă acest aspect, negocierile trebuiau încheiate, pentru că este nevoie urgent de un guvern cu puteri depline care să facă rectificarea bugetară şi să ia decizii absolut necesare ca românii şi România să intre în normalitate.

„Motivul principal pentru care PSD a intrat la guvernare a fost acela de a opri căderea nivelului de trai şi de a stabiliza situaţia economică, socială şi sanitară din România. Acest obiectiv, cuprins în pachetul social, a fost prioritar în raport cu negocierile privind alocarea portofoliilor de miniştri” a explicat Ioan Stan.

El a menţionat că PSD ar fi putut forţa obţinerea funcţiei de premier în prima rundă, dar ar fi pierdut ministerele-cheie care îi permit să pună în aplicare programul social asumat în faţa propriilor alegători.

„Considerăm că deciziile pentru îmbunătăţirea vieţii acestor oameni trebuie să prevaleze faţă de interesul firesc de partid de a deţine funcţia de premier” a mai spus preşedintele PSD Suceava.

Potrivit acestuia, măsurile principale din programul social cu care PSD vine la guvernare se referă la creşterea alocaţiilor cu 40% (de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani, creştere de la 214 la 243 lei pentru celelalte vârste şi instituirea celei de-a 13-a alocaţii pentru copii cu dizabilităţi), creşterea salariului minim de la 2.300 la 2.550 de lei (+10,9%), creşterea pensiei minime cu 25% (de la 800 la 1.000 lei/lună), creşterea punctului de pensie cu 10%. Se va acorda un ajutor supli-mentar pentru perioada de iarnă tuturor pensionarilor cu pensia peste nivelul minim, dar sub 1.600 lei.

„Considerăm că prin aceste măsuri vom reuşi să creştem nivelul de trai într-un interval de timp relativ scurt, aducând un plus de stabilitate în viaţa românilor, reuşind totodată să creştem economia pentru a ne permite ulterior adoptarea altor decizii şi investiţii care vor contribui la dezvoltarea ţării şi la stabilitate socială” a concluzionat Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: