Nicolae Ciucă a fost desemnat premier de preşedintele Klaus Iohannis

 Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri că l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a fost propus de coaliţia formată din PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale.

„Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat şi în acest format am avut o discuţie pe care o consider foarte bună” a declarat ieri Klaus Iohannis.

Preşedintele României a spus că a acceptat propunerea de premier a acestei majorităţi.

„Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului României pentru votul de încredere” a mai spus preşedintele României.

Nicolae Ciucă: Cetăţenii români aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii

 Cetăţenii români aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii, spune Nicolae Ciucă, premierul desemnat. El precizează că programul de guvernare prevede un procent semnificativ pentru investiţii şi măsuri sociale.

„În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă, astfel încât să putem realiza un guvern care să asigure stabilitatea ţării. Cetăţenii români aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemie, criză energetică şi să avem u program care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile pentru implementarea PNRR” spune premierul desemnat Nicolae Ciucă.

El arată că în programul de guvernare există un „procent semnificativ” pentru investiţii şi măsuri sociale.

„Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanţial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiţii solide şi foarte bine aplicate, precum şi un program de măsuri sociale. Sperăm ca începând de joi să ne putem apuca serios de treabă” conchide Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri că l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă. Ela fost propus de coaliţia formată din PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: