Primarul Ion Lungu:

Îi asigur pe suceveni că nu vor fi probleme cu căldura şi cu apa caldă

>Către Bioenergy a fost îndreptat avansul necesar constituirii stocurilor de biomasă, „astfel încât costurile la energia termică să fie cât mai mici”

 Primăria Suceava a primit peste două milioane de lei pentru termoficare, informează primarul Ion Lungu.

În vederea asigurării energiei termice pentru încălzirea consumatorilor casnici, prin hotărâre a Guvernului Românei, municipiilor Suceava, Rădăuţi şi Vatra Dornei li s-au alocat, în total, mai mult de 4 milioane de lei. Reşedinţa de judeţ s-a ales cu aproximativ 2,1 milioane de lei, Rădăuţi a primit 1,5 milioane, iar Vatra Dornei a beneficiat de 619.000 de lei.

Potrivit şefului municipalităţii sucevene, în toamna aceasta, de la bugetul de stat, reşedinţei de judeţ i s-a alocat un sprijin financiar de 17 milioane de lei, bani îndreptaţi spre societatea comercială Bioenergy, producătorul de energie termică din Lunca Sucevei.

„Am achitat avansul către societatea de termoficare, până în luna aprilie 2022. Sperăm ca lucrurile să meargă bine acolo, în sensul asigurării funcţionării pe biomasă, în acest an” arată Lungu.

Conform şefului administraţiei locale din reşedinţa de judeţ, stocurile de biomasă au început să crească, condiţii în care costurile cu serviciul de alimentare cu apă caldă şi căldură vor fi unele rezonabile.

„Se depun eforturi, în continuare, Primăria a făcut tot ceea ce i-a stat în putere, şi-a făcut datoria. Îi asigur pe suceveni că nu vor fi probleme cu căldura şi cu apa caldă. Sperăm să funcţionăm pe biomasă, astfel încât costurile la energia termică să fie cât mai mici” a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Harry Twatter says:

    Vai dar ce bucurie pe capul sucevenilor! Retelele de distributie sunt noi, pierderi nici ca exista, si peste toate astea vine si asigurarea pri marului specialist in cresterea vacilor.
    Pentru linistea noastra.
    Dormi in pace suceveanule primaru’ vegheaza la bunastarea ta. Vin si 100 de milioane pentru modernizarea conditiilor de viata a locatarilor de la manastirea sf ion. Tu razes de rind poti sa te bucuri in liniste in zona de agrement din lunca sucevii.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: