CAS Suceava, după ce, ieri, un executor judecătoresc a venit să pună sechestru pe bunurile instituţiei:

Acţiunea a fost un abuz

> Potrivit preşedintelui-director general Cristi Bleorţu, executorul ştia că banii au fost deja alocaţi de CNAS

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a anunţat, ieri, că în cursul dimineţii, la sediu s-a prezentat un executor judecătoresc însoţit de o echipă de jandarmi şi de reprezentanţi ai presei locale, pentru a înştiinţa conducerea asupra intenţiei de a pune sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale instituţiei.

Potrivit unui comunicat semnat de preşedintele-director general al CAS Suceava, Cristi Bleorţu, instituţia este în litigiu cu acest executor judecătoresc, în sensul că a fost formulată o contestaţie la executare, soluţionată în luna iunie a.c, în primă instanţă, în favoarea executorului.

„Sentinţa este executorie, instituţia noastră fiind obligată să achite suma datorată executorului judecătoresc. Având în vedere procedura de alocare a fondurilor cu această destinaţie, legislaţia în vigoare prevede un termen de 6 luni pentru a putea face demersurile necesare îndeplinirii obligaţiei de plată. În această perioadă au existat permanent discuţii între conducerea CAS şi executorul judecătoresc, prin care i-am adus la cunoştinţă acestuia că plata va fi efectuată în termenul legal.

Bugetul necesar efectuării acestei plăţi a fost alocat de CNAS şi vom achita suma datorată în cel mai scurt timp” se menţionează în comunicat.

Ni s-a precizat că activitatea instituţiei nu a fost afectată în niciun fel de situaţia ivită ieri, iar „în acest moment nu este instituit sechestru asupra bunurilor CAS”.

„Considerăm că acţiunea din acesta dimineaţă a fost un abuz din partea executorului judecătoresc, deoarece termenul convenit cu conducătorul instituţiei pentru efectuarea plăţii nu a fost depăşit, fiind astfel, inutil, prejudiciată imaginea instituţiei” a conchis Bleorţu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI