Pentru 11 grupe de copii

Noua creşă a Sucevei va fi ridicată în cartierul Tinereţii

>Urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici, organizarea licitaţiei, astfel încât „lucrările la această creşă foarte importantă şi aşteptată de suceveni” să demareze cât mai repede

 Creşa nouă, având o capacitate de 110 locuri, care va fi construită pe dealul Mănăstirii Teodoreni, în cartierul Burdujeni al Sucevei, intră în procedurile de transmitere a documentaţiei, de aprobare a indicatorilor tehnico-economici şi de organizare a licitaţiei pentru desemnarea firmei constructoare. Aceasta după ce, anterior, Primăria Suceava fusese prinsă în lista-sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), cu finanţarea construirii obiectivului, fapt confirmat prin ordinul de ministru nr. 1070 din 29 iulie 2021.

„Este o veste bună: s-a aprobat construirea noii creşe. Avem obligaţia ca, în termen de 60 de zile, să înaintăm documentele care au fost solicitate. Le pregătim şi sper ca să fie aprobaţi cât mai repede indicatorii tehnico-economici, să se facă licitaţia şi să putem demara lucrările la această creşă foarte importantă şi aşteptată de suceveni” a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Noul imobil ar urma să fie ridicat în cartierul Tinereţii, pentru 11 grupe de copii. Suprafaţa construită va fi de 2.489,18 mp, aria desfăşurată de 2.409,13 mp, la o lungime de 96,60 de metri şi o lăţime de 34,10 metri. Clădirea va fi alimentată cu „energie redusă” furnizată de panouri foto-voltaice, imobilul fiind înconjurat de spaţii verzi de circa 5.000 mp, unde vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii.

Primarul Ion Lungu a pus problema finanţării obiectivului  cu prilejul vizitei în Suceava a ministrului Cseke Atilla, fondurile fiind disponibile în cadrul Programului de construire de creşe iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI