Lucrările de modernizare a drumului de la Boroaia s-au încheiat

Vasile Berariu – primarul comunei Boroaia

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că joi au fost recepţionate lucrările de modernizare a drumului judeţean DJ 155B Boroaia până la limita cu judeţul Neamţ. Potrivit acestuia, proiectul este în valoare de 8.757.321 lei inclusiv TVA, bani guvernamentali, atraşi prin PNDL.

Drumul este modernizat pe o lungime de 5,42 km, are o lăţime de 8 m (partea carosabilă fiind de 6 m) şi două acostamente consolidate cu beton, pe fiecare parte a drumului, de câte un metru. Pe lungimea drumului au fost amenajate 9 podeţe pentru preluarea şi descărcarea apelor pluviale, 8 podeţe la drumurile laterale, pentru asigurarea accesului la drumul judeţean, executate din beton, 230 de podeţe de acces în curţi. Totodată fost amenajate 12 drumuri laterale.

Primarul comunei Boroaia, Vasile Berariu, a spus că lucrările executate sunt „mulţumitoare”, amintindu-şi că, din anul 2005, s-au început lucrările de modernizare a drumului.

 „Acest drum judeţean traversează satele Bărăşti şi Giuleşti şi are o istorie aparte; personal o cunosc foarte bine. În 2004 era aici doar balast. Cu susţinere, de-a lungul anilor a început modernizarea drumului, cu paşi mici. Prima dată în 2005 pentru satul Bărăşti. Pentru satul Giuleşti s-a reuşit o modernizare abia în perioada 2012 – 2013” a spus Berariu.

Primarul a menţionat că a venit şi momentul 2017, când a existat posibilitatea să se depună proiecte pentru finanţare prin PNDL, care sunt mult discutate astăzi.

„Cu voia administratorului drumului (CJ Suceava – n.n.), dar la iniţiativa autorităţii locale, s-a depus documentaţia pentru obţinerea de fonduri prin PNDL. Guvernul din 2017 a semnat contractul de finanţare, iar noi am semnat certificatul de urbanism şi în 2018 am emis autorizaţia de construire cu o firmă din Botoşani. Lucrările sunt executate cu un grad mulţumitor şi nu am ce să comentez prea mult. Bucuria mea şi a oamenilor care folosesc acest drum e că s-au continuat lucrările şi după ce a căzut guvernul în anul 2019. Acest drum e pentru oameni, iar oamenii trebuie să rămână în atenţia politicului indiferent de culoarea guvernării” a spus primarul Vasile Berariu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI