Modernizarea Pieţei Mici intră în linie dreaptă

> „Ne propunem să finalizăm, până la sfârşitul anului, lucrările şi la această piaţă importantă pentru cartierele George Enescu şi Obcini” a declarat primarul Ion Lungu

Lucrările de modernizare a Pieţei „George Enescu”, cu amenajarea unei parcări subterane, intră „pe ultima sută”, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Suceava. La această dată, pe strada adiacentă, Saturn, se poate circula doar pietonal, restricţiile fiind valabile până pe 28 august, perioadă în care se toarnă la „panta parcării subterane”, efectuându-se şi intervenţii de asigurare a branşamentelor la reţelele de utilităţi. Conform edilului-şef, urmează finisajele din parcarea subterană, montarea elementelor de acoperiş şi a panourilor-sandwich şi închiderea halei pieţei, stadiul fizic al investiţiei fiind de 60%.

„Din creditul de 5 milioane de lei vom contracta şi ne propunem să finalizăm, până la sfârşitul anului, lucrările şi la această piaţă importantă pentru cartierele George Enescu şi Obcini” a spus Ion Lungu.

Efectiv, lucrările de modernizare a pieţei din cartierul George Enescu au demarat în septembrie 2019. Câştigătoare a licitaţiei a fost oferta asocierii de firme SUCT, Loial Impex şi Don Proiect Suceava, pentru 10,24 de milioane de lei şi  o perioadă de execuţie de 24 de luni. În prima etapă au fost incluse lucrări de rezistenţă aferente parcării subterane, cât şi unele de la parter şi acoperiş, precum şi de la instalaţiile de alimentare cu energie electrică, instalaţiile de apă,  de încălzire şi cele sanitare. Etapa a doua are programate lucrări de „închideri perimetrale”, respectiv de montare de pereţi şi ferestre, dar şi de finalizare a instalaţiilor, inclusiv a celor de ventilaţie. Afectată este o suprafaţă de teren de 2.361 mp, soluţia tehnică prevăzând şi realizarea unei parcări subterane de 70 de locuri, cu acces auto din strada Saturn, dar şi de pe aleea comercială, însă în acest din urmă caz doar pentru pietoni. Peste parcare  este proiectat un modul funcţional unitar, acoperit şi închis cu panouri izolatoare şi tâmplărie termopan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: