Şansa are nevoie şi de reguli pentru a se întâlni cu jucătorul

A petrece mai mult timp în fața ecranului computerului poate fi o pauză binevenită, astfel încât oamenii au căutat o modalitate de a-și petrece timpul în aceste momente, care ar putea fi un joc, un film, un site web sau diverse activități de divertisment și una dintre cele mai popular vizitează un cazinou online. După ce ați selectat instrumentul principal de joc, adică site-ul și implicit operatorul de pariuri online, un lucru la fel de important înainte de a continua să „jucați” este stabilirea reglementărilor legale. Adică să știm foarte clar ce drepturi avem, dar și obligațiile ca jucători în lumea șansei online.

Din fericire pentru cei conectati la astfel de lume, si la noi, in Romania, legislația ce reglementează domeniul a fost actualizata si adusa la zi, astfel încât drepturile si obligațiile jucătorilor la pariuri online sunt foarte clar stipulate, astfel că situațiile dificile de viață ce pot fi generate de slăbiciunea umana în faţa acestei pasiuni sunt eliminate în proporție covârșitoare.

În această etapă, ca sfat nevinovat, poate fi luat în considerare și cel de a consulta, pe site-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, lista operatorilor licențiați, care sunt împărțiți in doua clase: Licenta clasa I şi Licenta clasa a II-a.

Înainte de a înțelege ce înseamnă un marketer autorizat de pariuri online și toate cerințele pe care ar trebui să le îndeplinească; Este important să rețineți că, pentru a selecta o platformă online, pe lângă verificarea legalității și fiabilității cazinoului, revizuirea bonusurilor, portofoliul de jocuri și tehnologia aplicată site-ului este foarte importantă. Am verificat câteva cazinouri din România și cel care ne-a plăcut cel mai mult este 888, un operator licențiat care oferă un portofoliu imens de jocuri unice cu o grafică uimitoare, cu siguranță un cazinou online pe care ar trebui să-l consideri.

Operatori autorizaţi pe piaţa pariurilor online

Că lucrurile evoluează pe piața cazinourilor online din România, după ce reforma cadrului românesc a început cu câțiva ani în urmă, se dovedește prin creșterea, în 2021 față de 2020, de la 22 de operatori autorizați pentru pariuri online la 27 de operatori (licență de clasa I) ), respectiv de la 300 de furnizori B2B autorizați la 414 operatori (licență clasa II).

Următoarele tipuri de licențe sunt reglementate în legislația română:

– Licența clasa 1, reglementează autorizațiile care trebuie obținute de un operator B2C pentru a oferi servicii de pariuri pe piața românească;

– Licența de clasa 2 este necesară pentru furnizorii B2B orientați spre industria cazinourilor care furnizează produse / servicii operatorilor B2C autorizați în România;

– Licența de clasa a III-a reprezintă un capitol special al acestui subiect, fiind acordată Loteriei Naționale din România, care are un monopol legal asupra organizării jocurilor de loterie terestră și online. Valabilitatea licenței de clasă 1 este de zece ani și poate fi reînnoită pentru perioade identice de timp, în timp ce autorizația se acordă, de regulă timp de un an și trebuie reînnoită/prelungită anual.

Licența de clasă 2 este de asemenea valabilă timp de zece ani, sub rezerva plății taxei anuale de licență în termenul aplicabil.

Se poate spune deci că piața locală tinde să atingă un stadiu de maturitate în toate sectoarele sale.

Evenimente importante in lumea sportiva mondială atrag interesul jucătorilor, fie ei pasionaţi, fie întâmplători prospectori ai şansei, şi anul 2021 este unul dintre anii bogaţi în acest sens şi amintim aici doar recent încheiatul Euro 2020 sau actuala Olimpiada de la Tokyo.

Să nu uităm de impozite

pariuri laptop online gambling

Un aspect deloc de neglijat este cel al plății impozitelor în cazului câștigurilor la pariurile online. Ideal ar fi ca pariorul să apeleze doar la casele de pariuri autorizate de catre ONJN, cu atat mai mult cu cat amenzile pentru cei care continua sa parieze la case de pariuri sportive neautorizate sunt de 50.000 lei. Pe de alta parte, noile reglementari in domeniu spun ca taxarea in acest caz  se face la sursa, deci casa de pariuri isi asuma obligatia de a plati impozitul ce-l datorati statului pentru suma castigata, adică dacă retrageti 1.000 lei veti primi în contul dv 990 lei (–1% din sumă).

Plata impozitului pe pariuri online se calculează în raport cu fiecare retragere individuală și există 3 niveluri de impozitare, conform legii („Articolul 77, alineatul (9): prin aplicarea următoarei scări de impozitare pentru fiecare venit brut primit de un participant de la un organizator sau plătitor de venituri pentru câștiguri online: până la 66.750, inclusiv, este impozitat cu 1%, între 66.750 și 445.000 lei, inclusiv, 667,5 lei + 16% trebuie plătit pentru ceea ce depășește suma de 66.750 lei; peste 445.000 lei sunt taxați 61.187,5 lei + 25% pentru ceea ce depășește suma de 445.000 lei ”).

De remarcat că impozitul la pariurile sportive online se plătește pentru fiecare retragere în parte, NU cumulat, chiar dacă este același operator.

Retragerea banilor şi reglementări de protecţie

În cazul pariurilor sportive online poate să mai intervină şi comisionul de retragere al banilor de la bancomat. Dar, evident, această taxă este percepută de bancă, nu de casa de pariuri, care, de regulă, nu percepe comisioane la retrageri. Există, ce-i drept, cu titlu de excepţie, situații în care, la depunere, unele agenții de pariuri online percep o taxă de 2-5% din suma depusă, în funcție de metoda de plată folosită.

Unul dintre vectorii de referință ai reglementărilor legale privind cazinourile este protejarea minorilor și împiedicarea accesului acestora, precum și asigurarea integrității și transparenței activităților jocurilor și menținerea unui sistem echitabil, care este supravegheat în mod constant.

Toți operatorii autorizați din industrie, atât operatorii de teren, cât și cei online și furnizorii autorizați B2B, sunt obligați, în conformitate cu OUG 77/2009, „să plătească o contribuție anuală la pariuri responsabile, a căror activitate publică are ca principal scop finanțarea programelor și activităților vizând asigurarea unui mediu responsabil și prevenirea cazurilor de dependență ”.

Interesant de remarcat că legislația prevede în mod clar că platformele online trebuie să fie gândite astfel încât să pună la dispoziţie instrumente de responsabilizare, „cum ar fi stabilirea limitelor zilnice, săptămânale sau lunare de depozit, posibilitatea jucătorilor să se autoexcludă permanent sau temporar din jocuri de noroc, etc.” De asemenea, un mesaj de avertizare trebuie postat automat la fiecare 60 de minute, prin care să se informeze jucătorul despre timpul petrecut la jocuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: