De la 1 august

Depozitarea fiecărei tone de deşeuri pe platforma ecologică de la Moara se va scumpi cu aproape 15 lei

> La fundamentarea noului tarif s-au luat în calcul creşterea cheltuielilor cu carburanţi, materiile prime şi consumabilele, a celor cu paza şi protecţia, dar şi a celor cu salariile

 Începând cu luna august, tariful pentru activitatea de depozitare deşeurilor prestată de Asocierea Florconstruct, Fritehnic şi Ritmic Com Suceava ar putea creşte de la 124,07 de lei pe tonă la 138,77 de lei pe tonă, respectiv cu 14,7 de lei pe tonă, la care se adaugă TVA, ceea ce înseamnă o majorare de 11,85%. Cererea de modificare a tarifului urmează a fi analizată de plenul Consiliului Judeţean în şedinţa ordinară de astăzi, prilej cu care ar urma să fie aprobat şi actul adiţional la contractul din 7 august 2019 de delegare prin gestiune a activităţii de administrare a depozitului de deşeuri, staţiei de sortare şi centrului public de colectare de la Moara.

La fundamentarea noului nivel al tarifului, Asocierea Florconstruct, Fritehnic şi Ritmic Com a luat în calcul, printre altele, creşterea preţurilor la carburanţi, la apa potabilă, la materiile prime şi materialele consumabile, precum şi a cheltuielilor cu serviciile de pază şi protecţie. La acestea se adaugă cheltuielile cu lucrări impuse prin autorizaţia integrată de mediu, cum ar fi cele de supraînălţare a gardului împrejmuitor, care să împiedice răspândirea deşeurilor uşoare purtate de vânt, cât şi cele cu montarea de plăci de beton, pentru facilitarea accesului autospecialelor de transport pe platforma de deşeuri. Totodată, este menţionată şi actualizarea cheltuielilor cu taxele şi impozitele pentru CMID Moara. De asemenea, în balanţă cântăreşte şi „creşterea nivelului de remuneraţie a personalului angajat, datorată modificărilor legislative, coroborată cu principiul eficienţei economice”. În ceea ce priveşte acest din urmă aspect, salariul mediu brut al personalului care deserveşte Centrul de Management Integrat la Deşeurilor Moara este de 5.052 de lei de persoană pe lună, reprezentând un mediu net de 2.956 de lei de persoană pe lună. În anul 2020, în depozitul CMID Moara a intrat o cantitate de 120.000 de tone de deşeuri, mai mică cu 15 % decât cea estimată, de 138.000 de tone.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: