Pe raza judeţului Harghita

Trei persoane au fost atacate de un urs

> Una dintre ele a ajuns la spital, iar alta a fost găsită moartă în pădure > Un urs a atacat şi o gospodărie din Holdiţa

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, comisar-şef Ionuţ Epureanu, a precizat că evenimentul de vineri seara, din 23 iulie, privind atacul de urs din zona fondului forestier arondat judeţelor Suceava – Harghita – Mureş a avut loc pe raza judeţului Harghita.

El a precizat că ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâne amplasate pe raza judeţului Harghita şi trei bărbaţi au încercat să alunge animalul.

Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni şi a fost transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, fiind cea mai apropiată unitate medicală de locul atacului.

Un alt tânăr de 26 de ani a reuşit să fugă, fiind căutat în fondul forestier de echipe comune de jamdarmi montani şi poliţişti. Ulterior, bărbatul a fost găsit mort, sâmbătă dimineaţa, de jandarmii suceveni.

Potrivit ISU Suceava, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 7.40, jandarmii suceveni au găsit trupul tânărului de 26 de ani, care a fost dat dispărut vineri seara şi a fost căutat de echipe de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti din Suceava

Acesta se afla la o distanţă de aproximativ 300 de metri faţă de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii, dar, din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viaţa.

Jandarmii l-au preluat şi au solicitat sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte înspre judeţul Harghita.

Cel de-al treilea bărbat este cel care a sunat la 112. Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din judeţul Harghita.

Echipe de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti din Suceava au sprijinit activităţile de căutare a bărbatului de 26 de ani, iniţiate şi coordonate de autorităţile din Harghita. De asemenea, dosarul penal întocmit în caz a fost instrumentat de autorităţile judiciare din Harghita.

ISU Suceava a intervenit la faţa locului cu 21 pompieri militari, cu o ambulanţă SMURD şi două autoşenilate, iar în sprijin au mai venit şi salvatori de la ISU Iaşi şi ISU Neamţ cu camere de termoviziune.

 Un urs a atacat şi o gospodărie din Holdiţa

Un alt atac al unui urs a fost înregistrat, sâmbătă dimineaţa, în zona Broşteni, la o gospodărie din Holdiţa.

Potrivit martorilor, ursul a ucis mai multe animale dintr-o gospodărie şi apoi a părăsit zona.

Ajuns în marginea pădurii, ursul a stat câteva minute şi s-a uitat la oamenii care veniseră să vadă ce s-a întâmplat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: