În sesiunea de admitere din iulie

USV a atras 3.700 de candidaţi la programele de licenţă, master şi conversie profesională

> Perioada înmatriculărilor începe de astăzi, iar în septembrie va fi organizată o nouă sesiune de admitere

Înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele 10 facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (licenţă – învăţământ la zi şi la distanţă, masterat şi conversie profesională), care au început pe 12 iulie 2021, s-au încheiat pe 20 iulie, atât pentru candidaţii cetăţeni români, cât şi pentru românii de pretutindeni şi cetăţenii străini.

Astfel, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a anunţat că în această sesiune de admitere oferta educaţională a universităţii a atras un total de 2.532 de candidaţi cetăţeni români pentru programele de licenţă şi conversie profesională, respectiv 738 pentru programele de masterat. Totodată, au fost prelucrate 430 de dosare de înscriere depuse de românii de pretutindeni şi cetăţeni străini. În total, 3.700 de candidaţi şi-au exprimat dorinţa de a studia la universitatea suceveană.

USV precizează că, în runda de înscrieri din iulie, programele de licenţă şi conversie profesională pentru candidaţii cetăţeni români au cumulat un număr de 3.769 de opţiuni pentru cele 1.210 de locuri bugetate şi 1.700 de locuri cu taxă scoase la concurs. Programele de masterat au cumulat 1.106 opţiuni pentru cele 639 de locuri bugetate şi 884 de locuri cu taxă scoase la concurs.

Perioada înmatriculărilor va începe  de astăzi şi va continua până pe 29 iulie (fără zilele de sâmbătă şi duminică), urmând ca pe 30 iulie să fie publicate rezultatele finale.

Pentru a fi admişi, candidaţii declaraţi admişi au obligaţia să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii.

„Reamintim că, la fel ca anul trecut, toţi candidaţii care se înmatriculează şi devin studenţi ai USV (la programele de studiu de licenţă, cu frecvenţă sau ID) vor primi un sprijin material sub forma unui laptop, însoţit de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni şi cu minimum 50 GB pe lună. În plus, peste 30% dintre viitorii studenţi pot primi anual burse, cu valori cuprinse între 600 şi 1.100 lei. De aceste burse pot beneficia studenţii care au depus la dosar diploma de bacalaureat în original sau – pentru promoţia din anul în curs, dacă liceul nu a eliberat diploma de bacalaureat – adeverinţa de absolvire în original, studenţi care nu au mai urmat un alt program de studii pe locuri bugetate” a transmis USV.

Indiferent de poziţia pe care o ocupă în clasament, candidatul care se înmatriculează are şansa obţinerii unui loc bugetat. Acest fapt devine posibil deoarece unii dintre candidaţii plasaţi pe un loc superior vor opta pentru alte programe de studiu din USV, eliberând locul atribuit iniţial. De asemenea, la anumite programe de studiu, primii 3 studenţi înmatriculaţi cu taxă vor primi, pentru primul an de studiu, bursă de studiu în valoare egală cu taxa de şcolarizare pe care ei ar trebui să o plătească.

„Evidenţiem şi faptul că studenţii care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat (fără taxă) graţie rezultatelor obţinute pe parcursul şcolarizării, chiar şi în timpul primului an de studiu. Menţionăm că lista studenţilor care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obţinute în sesiunile de examene” se mai arată în comunicatul universităţii.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie, conform următorului calendar:

> Înscriere şi interviu: 6-13 septembrie (fără zilele de sâmbătă şi duminică) pentru specializările unde nu există probe, 6-10 septembrie, pentru specializările unde există probe;

> Probe: 13 septembrie;

> Afişare rezultate: 14 septembrie;

> Depunere contestaţii: 14 septembrie, orele 13-16;

> Afişare rezultate după contestaţii: 14 septembrie;

> Înmatriculări/Confirmare loc (confirmarea locului prin depunerea actelor în original  inclusiv pentru români de pretutindeni): 15 – 20 septembrie;

> Afişare rezultate finale: 21 septembrie.

Informaţii legate de admiterea la USV, actualizate în timp real, pot fi accesate la adresa Admitere.usv.ro. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI