În judeţul Suceava

Opt candidaţi au promovat examenul naţional de definitivare cu media 10

Ministerul Educaţiei a publicat, miercuri, rezultatele obţinute de candidaţi la examenul de definitivare în învăţământ, sesiunea iulie 2021, pe portalul Definitivat.edu.ro.

Astfel, în judeţul Suceava opt candidaţi au promovat acest examen cu media 10, doi dintre ei care predau la Şcoala Nr. 10 Suceava şi Şcoala Nr. 4 Vatra Dornei, la disciplina arte vizuale, doi de la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi şi Şcoala „Dimitrie Onciul” Straja, la disciplina educaţie fizică şi sport,  unul de la Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava, la disciplina fizică, iar trei care predau la grădiniţa de copii de la Şcoala Gimnazială Bălcăuţi, Şcoala Gimnazială Rotunda şi de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Micul Prinţ” Rădăuţi, la disciplina Limba română şi literatură pentru copii şi metodica activităţilor instructiv-educative.

Potrivit unui raport publicat de Ministerul Educaţiei, la finalizarea introducerii notelor iniţiale, în judeţul Suceava rata de promovare (media mai mare sau egală cu 8) la examenul naţional de definitivare în învăţământ, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este 70,25% (94 de candidaţi nepromovaţi şi 222 promovaţi).

Din totalul celor care au promovat examenul, 58 de candidaţi din judeţ au media între 9,5 şi 9,99, iar 39 de candidaţi au obţinut  note între 9,5 şi 9,99 la proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Conform calendarului aprobat, contestaţiile se depun la centrele de examen în 21 şi 22 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 28 iulie în centrele de examen şi pe portalul definitivat.edu.ro

Cadrele didactice promovate la acest examen dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, depăşesc stadiul de debutant şi pot intra pe o rută ascendentă de profesionalizare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: