La Spitalul Judeţean Suceava

Gheorghe Flutur anunţă noi investiţii în aparatură medicală în valoare de peste 1,5 milioane de lei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că se continuă asigurarea finanţării cu prioritate a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”  Suceava.

El a spus că în prima şedinţă a deliberativului judeţean va propune alocarea sumei de 1.518.222 lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală necesară efectuării de investigaţii medicale, intervenţii chirurgicale, precum şi pentru înlocuirea unor echipamente uzate.

„Este vorba despre un aparat RX  esenţial în activitatea sectorului TBC, o trusă de videobronhoscopie, necesară pentru o mai mare acurateţe a investigaţiilor în secţia Pneumologie, un videocoledoscop compatibil cu unitatea de laparoscopie Karl Storz, un ecograf, o unitate pentru electrochirurgie cu ultrasunete, utilă pentru eficientizarea şi optimizarea intervenţiilor chirurgicale clasice şi minim invazive, inclusiv pentru chirurgia tiroidei şi 5 bucăţi electrocardiograf portabil, care vor putea fi utilizate în diferite zone ale spitalului” a precizat Flutur.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a anunţat că se pregăteşte reabilitarea unor corpuri de clădire de la spitalul nou, motiv pentru care vor fi alocate fonduri pentru realizarea unui audit energetic cu scopul creşterii calităţii condiţiilor de spitalizare acordate pacienţilor şi de reducere a cheltuielilor privind energia termică şi electrică. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: