Printr-un proiect derulat de DGASPC Suceava şi Fundaţia Te Aud România

20 de tineri şi copii din sistemul de protecţie socială au primit calculatoare

Fundaţia Te Aud România şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava au derulat în perioada ianuarie-iunie a acestui an proiectul „O şansă pentru fiecare” – un proiect educaţional în sprijinul celor vulnerabili.

Potrivit DGASPC Suceava, datorită proiectului, 20 de copii şi tineri, care beneficiază de măsura plasamentului la asistenţi maternali profesionişti sau plasament la rude/persoane fără grad de rudenie, au fost dotaţi cu calculatoare, pentru a le facilita accesul la educaţia online, în contextul vremurilor pe care le parcurgem împreună.

„Acest proiect a dat şansa celor 20 de copii şi tineri din reţeaua de asistenţă maternală, care au primit computere performante în dotare, să îşi îmbunătăţească performanţele şi să fie conectaţi în permanenţă cu colegii şi profesorii, pe perioada în care cursurile s-au desfăşurat online, datorită situaţiei de alertă în care ne aflăm. Recunoştinţă tuturor celor implicaţi în acest proiect şi le dorim mult succes în viitoarele proiecte!” declara Georgeta Nadia Creţuleac, director executiv, DGASPC Suceava.

Sursa citată mai susţine că derularea acestui proiect a facilitat promovarea incluziunii sociale şi a egalităţii de şanse în rândul copiilor şi tinerilor din sistemul de protecţie socială, într-un context în care se vorbeşte din ce în ce mai mult despre nevoia educaţională suplimentară de care aceşti copii şi tineri au nevoie. Cel mai important rezultat al acestui proiect este, fără îndoială, impactul asupra dezvoltării beneficiarilor.

„Prin intermediul acestui cadou am avut oportunitatea de-a participa într-un mod lejer şi lipsit de piedici la orele online, noile informaţii dovedindu-se a fi mult mai receptive şi interesante datorită tehnologiei noului meu dispozitiv. În comparaţie cu tableta mea ce se mai bloca din când în când şi care nu mi-a împlinit dorinţa de cunoaştere în totalitate din cauza micilor defecţiuni, pot contura că acest cadou binecuvântat mi-a schimbat într-un mod plăcut viaţa, îndeplinindu-mi lejer, conştiincioasă, toate sarcinile de elev chiar şi pe perioada pandemiei ce mi-a furat clipe ce puteau fi amintiri petrecute fizic alături de colectivul meu la şcoală. Cu toate acestea, privind şi dintr-o perspectivă pozitivă, sunt uimită cum, în timpul meu liber, pe computer, acesta a reuşit să marcheze un rol la superlativ de important în evoluţia mea, dobândind astfel noi abilităţi şi forţe ce mă vor ajuta pe viitor. Toate informaţiile pe care le căutam şi toate cărţile pe care voiam să le citesc sunt acum la un click distanţă de mine şi mulţumită ecranului imens  ochii mei sunt în regulă acum. Mai pot spune că acum pot să aprofundez cunoştinţele mele informatice  prin practică şi anumite teste online. De aceea, vă mulţumesc din suflet!” a transmis Elisabeta – o tânără beneficiară a proiectului.

„Indiferent de provocarea întâmpinată, soluţia se găseşte în educaţie. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi s-au asigurat de bunul mers şi de buna implementare a proiectului. Fiecare dintre aceşti copii merită oportunităţile cu care majoritatea dintre noi au crescut, iar organizaţia noastră îşi va păstra eforturile concentrate în această direcţie” a declarat Gabriela Popescu, preşedintele Fundaţiei Te Aud România.

Fundaţia Te Aud România este unul din laureaţii programului Dăm Click pe România, organizat de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere şi implementat cu sprijinul Kaufland România şi OMV Petrom. Laureaţii au fost aleşi, pe baza evaluării proiectelor depuse, de către o comisie alcătuită din reprezentanţi ai Ateliere Fără Frontiere şi ai partenerilor ediţiei. Comisia a urmărit relevanţa, impactul, fezabilitatea şi sustenabilitatea proiectelor depuse de către candidaţi.

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a anunţat laureaţii programului Dăm Click pe România 2020 şi a adăugat 122 şcoli şi organizaţii selectate pentru a beneficia de 2.000 de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la şcoala online, dar şi pentru a susţine iniţiative locale pentru integrare şi educaţie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: