„Sistemul funcţionează”

> Primarul Ion Lungu: În toată lumea, de la New York la Paris, când sunt ploi torenţiale, ruperi de nori, canalizările nu fac faţă.  La noi, testul cel mai important este că în maxim jumătate de oră apa se scurge

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că sistemul de canalizare este funcţional în municipiul Suceava, subliniind că în jumătate de oră de la încetarea unei ploi torenţiale apele adunate în diverse zone se scurg.

 Ion Lungu a spus că în cartierul Burdujeni situaţia este generată de o conductă subdimensionată la Şcoala Specială.

„Avem un proiect acolo. Ştim exact ce avem de făcut. Este o investiţie de circa 700.000 de lei ca să mărim capacitatea de preluare a apei pluviale” a spus primarul.

El a menţionat că a trecut vineri seara prin Burdujeni şi a văzut că în dreptul pieţei canalizarea era înfundată. Au venit lucrători de la ACET, au descoperit canalul şi imediat, într-un sfert de oră, apa s-a scurs.

„În toată lumea asta, de la New York la Paris, când sunt ploi torenţiale, când sunt ruperi de nori, străzile nu mai fac faţă. Nu din alte considerente, nu că nu ar funcţiona canalizările. Când plouă şi sunt furtuni, vijelii, se adună mizeriile, frunze, crengi şi aşa mai departe şi se înfundă imediat canalizările. Noi am mai trecut aceste teste. Eu vă spun că (…) în maxim jumătate de oră de la aceste vijelii – discutăm de zona Primăriei, de zona Burdujeni şi în alte părţi pe unde mai sunt aceste aglomerări de apă când plouă – apele se scurg. Asta înseamnă că sistemul funcţionează” a declarat ieri Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: