„Cu toate că lucrurile nu merg cum trebuie”

Municipiul Suceava are proiecte europene de 10 milioane de euro, pentru zece unităţi de învăţământ

> „Se întârzie cu semnarea acordurilor de finanţare şi intrăm într-o criză de timp, care, în final, se răsfrânge asupra autorităţilor locale” arată primarul Ion Lungu, precizând că, încă de anul trecut, a cerut clarificări atât în cadrul PNRR, cât şi POR

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat, ieri, la şedinţa Comitetului Director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, unul dintre punctele de pe ordinea de zi  a întrunirii referindu-se la implementarea proiectelor aferente exerciţiului financiar european 2014-2020, dar şi la abordarea celor din noua programare 2021-2027. Dacă în ceea ce le priveşte pe cele dintâi municipiul Suceava stă destul de bine, despre cele care urmează aflăm că perspectiva nu  este prea optimistă.

„Din păcate, nu prea se mişcă lucrurile. Încă sunt clarificări de etapă cu aceste exerciţii financiare de finanţare europeană. Se întârzie cu semnarea acordurilor de finanţare şi intrăm în criză de timp, care, în final, se răsfrânge asupra autorităţilor locale. O să  vedem ce se întâmplă la Piatra Neamţ. Am făcut, încă de anul trecut, multe demersuri, atât pe Programul de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cât şi pe Programul Operaţional Regional (POR), dar, din păcate, lucrurile nu merg aşa cum ar trebui” a declarat, ieri, şeful executivului sucevean, înainte de a pleca spre Piatra Neamţ.

Cu toate acestea, Ion Lungu a ţinut să arate că în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) Primăria Suceava are în curs de implementare şi încă pregăteşte proiecte prin care ar urma să se atragă finanţare europeană nerambursabilă pentru unităţile de învăţământ preuniversitar. Astfel, potrivit lui, în urma discuţiilor cu conducerile şcolilor, în diferite faze se află zece asemenea proiecte de finanţare, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 10 milioane de euro. Este vorba despre construirea de săli de sport la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din centru,  cât şi la Şcoala Gimnazială Nr. 4 şi  Şcoala Gimnazială Nr. 8, ambele din cartierul George Enescu. Extinderea de mansardare se va face la Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Miron Costin” din cartierul Burdujeni, în timp ce la şase unităţi de învăţământ sunt deja în derulare  proiecte de creştere a eficienţei energetice, respectiv la Şcoala Gimnazială Nr. 3 de pe Mărăşeşti, Şcoala Gimnazială Nr. 5 „Jean Bart” din cartierul Burdujeni,  Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Burdujeni-sat,   Şcoala Gimnazială Nr. 7 „Grigore Ghica Voievod” din carterul Iţcani, Şcoala Gimnazială Nr. 9 „Ion Creangă” din cartierul Obcini şi Şcoala Gimnazială Nr. 10 din cartierul Burdujeni. Totodată, este pregătită documentaţia pentru Colegiul Naţional Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” şi Colegiul Naţional Tehnic „Samuil Isopescu”, în cazul cărora va fi ţinută o singură licitaţie de modernizare a infrastructurii şcolare în vederea pregătirii pentru dezvoltarea învăţământului dual.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: