CJ Suceava va aloca bani pentru ca Spitalul Judeţean să cumpere un sistem electrochirugical cu radiofrecvenţă

> Gheorghe Flutur: Vor fi efectuate proceduri care sunt în fază de pionierat în ţară

Consiliul Judeţean continuă să finanţeze achiziţii importante în aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, a anunţat, miercuri, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava de săptămâna viitoare va fi supus votului un proiect de hotărâre prin care se alocă Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava suma de 446.250 lei pentru achiziţia unui sistem electrochirugical cu radiofrecvenţă care va avea ca destinaţie, preponderent, oncologia.

Flutur a arătat că, potrivit specialiştilor radiologi şi oncologi suceveni, între 1000 şi 1500 de pacienţi ar putea beneficia la SJU Suceava, anual, de proceduri de ablaţie non-chirurgicale prin radiofrecvenţă ale tumorilor primare sau secundare, proceduri minim invazive, ce nu necesită spitalizare îndelungată.

„Această procedură medicală este în fază de pionierat în ţară, fiind efectuată doar în Capitală” a spus Flutur, care a menţionat că la SJU Suceava vor putea veni pentru această procedură şi pacienţi din alte judeţe.

Potrivit acestuia, aparatul este mobil şi poate fi utilizat în sălile din blocul operator al SJU Suceava. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: