Monahia Elena Simionovici, distinsă cu Marele Premiu „Mitropolit Bartolomeu Valeriu Anania”

Monahiei Elena Simionovici de la Mănăstirea Voroneţ, preşedintă de onoare a Societăţii Scriitorilor Bucovineni, membră a Uniunii Scriitorilor din România, i-a fost decernat Marele Premiu „Mitropolit Valeriu Anania”. Ceremonia a avut loc în cadrul lucrărilor Simpozionului Naţional „Valori naţionale în creaţia Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania”, desfăşurat la Mănăstirea Dragomirna. Şi în acest an deosebit, al centenarului naşterii Mitropolitului, marcat de frumoasa slujbă de pomenire oficiată de P.S. Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, manifestarea, ajunsă la a VIII-a ediţie, s-a bucurat de o participare naţională şi internaţională de înaltă calitate, alcătuită din teologi, profesori, scriitori, artişti.

În cadrul simpozionului, monahia Elena Simionovici a vorbit despre „Cartea deschisă a împărăţiei. De la Betleemul Naşterii la Ierusalimul Învierii. Împlinire a personalităţii Mitropolitului Bartolomeu Anania”, dar Marele Premiu i-a fost acordat pentru ansamblul activităţii sale, „pentru remarcabila operă de zidire sufletească şi pentru efortul exemplar de a păstra vii şi nealterate valorile morale, culturale şi de credinţă ale neamului românesc”.

Acest Mare Premiu a bucurat-o şi a emoţionat-o profund pe monahia Elena Simionovici, dată fiind îndelunga preţuire care o leagă de personalitatea şi scrisul celui care a fost Mitropolitul Bartolomeu Valeriu Anania. (A.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Un comentariu

  1. Petru Tomegea says:

    Felicitări, dragă colegă!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: