În luna martie 

Explozie  de cereri pentru autorizarea de noi construcţii

 În luna martie a.c., în judeţul Suceava au fost eliberate  221 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, informează Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, conform căreia numărul autorizărilor a înregistrat o creştere de 27% comparativ cu luna februarie a anului în curs. Conform Buletinului statistic lunar, faţă de anul anterior (luna martie 2020), numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale înmânate în judeţ a crescut cu 39%.

Potrivit sursei citate, din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale din martie 2021, 29% au fost întocmite în mediul urban şi 71,0% în mediul rural. În judeţul Suceava s-au înregistrat 5% din totalul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale eliberate în luna martie a.c. la nivel naţional, în ţară fiind înregistrate 4.456 de autorizaţii.  În Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, dintre cele de 794 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale acordate în martie 2021, judeţul nostru are o pondere de 27,8%, în celelalte judeţe fiind înregistrate următoarele procentaje: Iaşi – 35%, Bacău – 14%, Neamţ – 12,9%, Vaslui – 5,3% şi Botoşani – 5%.

În intervalul 1 ianuarie – 31 martie 2021, în judeţul Suceava s-au eliberat 526 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, valoare cu 0,6% mai mică faţă de aceeaşi perioadă din anul 2020, când au fost aprobate 529 de autorizaţii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI