Anca Dragu, discuţie „foarte bună şi aplicată” cu Gheorghe Flutur şi Iulian Cimpoeşu

> Preşedintele Senatului a discutat cu preşedintele CJ despre deblocarea Legii turismului, descentralizare, modificarea Legii achiziţiilor publice, dar şi despre găsirea de soluţii imediate pentru soluţionarea crizei forţei de muncă

 Preşedintele Senatului, Anca Dragu, care a efectuat o vizită de lucru de două zile în judeţul Suceava, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a avut în cursul dimineţii o discuţie „foarte bună şi aplicată” cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi cu prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeşu.

Ea a spus că, din discuţiile purtate, a constatat că Legea turismului este o lege pe care judeţul Suceava o vede ca o prioritate în a fi deblocată.

Anca Dragu a spus că Legea turismului este în Parlament şi că se va discuta despre această lege care ar urma să intre în dezbatere în sesiunea următoare, arătând că zona judeţului nostru are un potenţial extraordinar în ceea ce priveşte turismul, agroturismul şi turismul legat de obiectivele UNESCO, care trebuie integrate în circuitele de turism, la fel ca şi hergheliile.

Preşedintele Senatului a mai arătat că a discutat cu Gheorghe Flutur şi despre descentralizare, subliniind că sunt multe active care ţin de instituţii de la nivel central, instituţii care vor trebui să aibă o mai bună conlucrare cu autorităţile de la nivel local, astfel încât activele respective să fie puse în valoare.

Anca Dragu a mai spus că a discutat şi despre modificarea Legii achiziţiilor publice.

„În toate prefecturile, primăriile şi consiliile judeţene pe care le-am vizitat, am discutat despre nevoia imperioasă de flexibilizare a legii achiziţiilor publice, astfel încât procedurile să fie mai rapide şi mai simple” a declarat Dragu, care consideră că, altfel, proiecte importante de investiţii se pierd.

„Am discutat şi despre criza forţei de muncă cu care se confruntă judeţul Suceava. Este o criză reală, desigur. Avem două elemente, evoluţia demografică negativă şi plecarea multor cetăţeni români în alte ţări. Cred că este de datoria noastră să ne uităm cu mare atenţie la această problemă şi să vedem ce soluţii sunt pe termen scurt. Desigur, trebuie şi soluţii pe termen mediu şi lung, care să stimuleze natalitatea, care să stimuleze reîntoarcerea românilor în ţară” a spus preşedintele Senatului.

Anca Dragu a menţionat că a invitat autorităţile judeţene sucevene să se implice în dezbaterea care se va desfăşura în perioada următoare privind reducerea decalajelor în dezvoltarea regiunilor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI