Senatorul PNL Daniel Cadariu:

Autostrada A7 Ploieşti – Buzău prinde contur

Senatorul PNL de Suceava Dan Cadariu a salutat, joi, eforturile pe care autorităţile centrale le fac pentru a da în execuţie, într-un interval cât mai scurt de timp, autostrada A7.

„Autostrada A7 – sau Coloana Vertebrală a Moldovei – reprezintă cel mai mare şi avansat proiect de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei. Tronsonul Ploieşti – Buzău presupune a avea aproape 63 de kilometri de autostradă, cuprinzând 6 noduri rutiere, 42 de poduri şi viaducte, 159 de hectare de perdele forestiere şi 4 parcări special amenajate şi securizate, cu infrastructura specifică pentru vehiculele electrice. Astfel, Autostrada A7 va prelua traficul de pe DN2/E85, drum care, în momentul actual, este cel mai periculos drum, referitor la accidente, din România” a precizat senatorul liberal.

El a ţinut să amintească şi că, în urma discuţiilor cu Ministerul Transporturilor şi CNAIR, reiese că proiectul autostrăzii A7 este un proiect „de nouă generaţie, unde toată partea de proiectare este pusă la punct înainte de licitaţia pentru execuţie. Astfel, cu toate avizele la zi, lucrările în teren vor începe imediat după încheierea contractului de execuţie”.

Reamintim că lucrările din tronsonul Ploieşti – Buzău se vor împarţi în trei loturi: A3 (Dumbrava) – DJ100C (Mizil); DJ100C (Mizil) – DJ203G (Spătaru); DJ203G (Spătaru) – DN2B (Buzău).

„Tot în urma discuţiilor am aflat că tronsoanele Paşcani – Suceava (61 km) şi Suceava – Siret (59 km) încă sunt în stadiul de efectuare a studiului de fezabilitate şi de realizare a proiectelor tehnice, însă se estimează că finalizarea studiilor pentru aceste tronsoane să se facă până în luna iunie a anului 2022” a arătat senatorul Dan Cadariu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI