Safety Week – o săptămână dedicată siguranţei muncii

Tur de fabrica Safety Tour

> În perioada 26-29 aprilie, compania EGGER a organizat pe platforma industrială din Rădăuţi o serie de activităţi dedicate siguranţei muncii > 163 de angajaţi au participat la tururi de fabrică Safety Tours, cursuri de prim- ajutor şi demonstraţii de siguranţa muncii

Joi, 28 aprilie, a fost Ziua mondială a siguranţei şi a sănătăţii la locul de muncă. Compania EGGER a profitat de acest prilej, organizând pentru prima oară, simultan în cele 20 de fabrici din toată lumea, o săptămână dedicată atragerii atenţiei şi responsabilizării angajaţilor cu privire la siguranţa muncii.

Compania EGGER a organizat pe platforma sa din Rădăuţi 8 tururi Safety pe liniile de producţie. Cei 96 de participanţi au identificat zone de risc din punct de vedere al siguranţei muncii. La finalul fiecărui tur participanţii au discutat, împreună cu un reprezentant al Departamentului Siguranţă şi Sănătate, despre „punctele slabe” descoperite în timpul vizitei. Culegând observaţiile participanţilor, vom realiza o „hartă a siguranţei muncii” care va ilustra zonele ce necesită mai multă atenţie.

<b>Safety Week la EGGER</b><br> > 163 de angajaţi EGGER participanţi > 8 tururi Safety Week > 4 cursuri de prim ajutor > 1 simulare de incendiu        > O hartă a zonelor de risc de pe platforma industrială din Rădăuţi > Safety Week simultan în cele 20 de fabrici EGGER din lume
După fiecare Safety Tour, participanţii au urcat într-un încărcător frontal pentru a observa care sunt zonele cu vizibilitate redusă atunci când este condus un astfel de vehicul, conştientizând astfel importanţa deplasării pietonale doar pe traseele marcate.

În urma celor patru cursuri de prim ajutor, susţinute de Serviciul Voluntar de Ambulanţă, 67 de angajaţi au primit certificate care atestă că sunt apţi pentru a acorda primul ajutor până la sosirea ambulanţei sau a medicului.

În cadrul săptămânii Safety Week a fost simulat şi un incendiu în clădirea administrativă. Exerciţiul nu a fost anunţat, astfel fiind testată capacitatea de reacţie a angajaţilor în cazul izbucnirii unui incendiu. În decurs de 1 minut şi 24 de secunde angajaţii au urmat traseele de evacuare şi au ieşit din clădire, îndreptându-se spre locul de adunare în caz de incendiu.

Ulterior, a intervenit Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă/SPSU, care a evacuat o „victimă” şi a verificat clădirea pentru a se asigura că nu a mai rămas nicio persoană în interior. SPSU a participat la exerciţiu cu o echipă formată din doi servanţi pentru stingerea incendiului cu apă; o echipă formată din trei servanţi pentru salvarea victimei; o autospecială de stingere de capacitate mică de primă intervenţie.

În ultima zi din cadrul Safety Week, angajaţii au asistat la o demonstraţie de ardere şi stingere a metanolului, substanţă folosită în producţia de adezivi. Demonstraţia a fost executată şi supravegheată de către personalul SPSU. Pentru observaţie au fost folosite două camere cu termoviziune, întrucât metanolul arde cu o flacără invizibilă.

„Compania EGGER este preocupată permanent de siguranţa muncii şi îmbunătăţirea continuă a culturii legate de siguranţă, subsumate viziunii «Zero accidente»” a declarat Alina Chifan, purtător de cuvânt la EGGER Romania.

Pe tot parcursul desfăşurării activităţilor din cadrul Safety Week au fost expuse, în cortul dedicat, noile piese din echipamentul de protecţie al angajaţilor şi echipamentul SPSU. Pe întreaga platformă industrială au fost montate panouri cu regulile de siguranţă. (Comunicat de presă)

EGGER în România

Grupul EGGER deţine din 2008 o fabrică în România, în Rădăuţi, judeţul Suceava. Fabrica are peste 850 de angajaţi. În Rădăuţi sunt produse plăci de PAL brut şi melaminat pentru industria mobilei, precum şi plăci OSB pentru industria construcţiilor din lemn şi sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 milioane euro în dezvoltarea unităţii strategice de producţie din Rădăuţi într-o locaţie de producţie complet integrată şi dotată cu tehnologie de ultimă generaţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: