Deputatul PSD Mirela Adomnicăi:

Prea mulţi români au suferit până când ministrul Sănătăţii a fost revocat

> Sunt 4 luni în care Iohannis a tăcut complice, iar Cîţu şi întreaga Coaliţie a Austerităţii au protejat acest ministru catastrofă

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, miercuri, că prea mulţi români şi-au pierdut viaţa sau şi-au distrus sănătatea până ce premierul Câţu şi preşedintele Iohannis l-au revocat pe Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„De ce a trebuit să moară oameni ca această revocare să se producă?” se întreabă deputatul sucevean.

Mirela Adomnicăi a arătat, într-un comunicat de presă, că sunt 4 luni în care au ars spitale, în care morţii de Covid au fost batjocoriţi, în care bolnavii în stare gravă au fost evacuaţi din spital în miez de noapte, în care pacienţii au murit cu zile din cauza avariilor de la instalaţiile cu oxigen.

„Sunt 4 luni în care Iohannis a tăcut complice, iar Cîţu şi întreaga Coaliţie a Austerităţii au protejat acest ministru catastrofă. Cei de la USR-PLUS l-au prezentat mereu pe Vlad Voiculescu ca pe un mare specialist al sănătăţii, ca cel mai «salvator» dintre «salvatori», dar iată că acest «mare specialist», sub pretextul reformării, nu a făcut decât să îngroape şi mai tare sistemul de sănătate din România şi a făcut un rău mult mai mare decât făcuse deja în 2016 în timpul guvernării Cioloş” a adăugat deputatul sucevean.

Potrivit Adomnicăi, pandemia de Covid-19 este demult scăpată de sub control şi asta în primul rând din cauza incapacităţii realizării unui program de testare care să asigure informaţii corecte privind evoluţia infectărilor şi pe baza cărora să se poată lua măsuri eficiente de sănătate publică.

Ea mai spune că şi campania de vaccinare se îndreaptă spre un răsunător eşec, cu doar 30% dintre bătrânii şi bolnavii cronici vaccinaţi şi pe fondul scăderii numărului de persoane înscrise pe platforma online, ceea ce implică prelungirea obligaţiilor impuse populaţiei.

„PNL, USR-PLUS şi UDMR sunt obligaţi să nominalizeze un profesionist care ştie să repare dezastrul produs de Voiculescu şi care ştie ce trebuie făcut pentru a depăşi cu bine această criză sanitară. Şi nu în ultimul rând, îl aşteptăm pe viitorul ministru al Sănătăţii la Suceava, pentru împărtăşirea unui exemplu de bună practică. Predecesorul său ne-a ignorat complet, ceea ce «a dăunat grav sănătăţii»” a conchis Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: