Calcul greşit: Cîţu „rezistă“

Nu a fost alt prim-ministru întâmpinat cu mai multă ostilitate în spaţiul public. Atacat de mari maeştri ai miştoului naţional şi ai manipulării politice atât din mass-media, cât şi din Opoziţie, mai întâi în legătură cu studiile (strălucite!) şi cariera, apoi cu familia, rudele şi prietenii, prim-ministrul României, Florin-Vasile Cîţu, n-a rămas nici măcar cu numele nemârşăvit, devenind peste noapte Mîţu (Mihai Tudose), El fugitivo (Victor Ponta), Nenumitul (Orlando Teodorovici), Groparul economiei (Marcel Ciolacu şi presa de partid)… În acest climat plin de injurii politice, la care PSD se pricepe de minune, Florin Cîţu a reuşit să-şi treacă totuşi guvernul prin Parlament la 23 decembrie 2020.

Injuriat, luat permanent la mişto pe toate canalele controlate de PSD şi AUR, desfiinţat pe toate reţelele sociale pentru orice decizie luată la Palatul Victoria, Cîţu a răbdat batjocura fără să crâcnească. Dar nu le-a fost de-ajuns, aşa că au încercat mai întâi să-i spargă echipa guvernamentală prin moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la nici două luni de la învestire! Capete de acuzare, cât lumea: incendiul cu victime de la Spitalul Matei Balş, gestionarea proastă a pandemiei, problema medicamentelor… Dar, după tot spectacolul grotesc din Parlament, moţiunea nu a trecut, confirmându-se susţinerea unei majorităţi încă valide şi importante pentru guvern de 161 de voturi, cu unul mai mult ca la învestire.

Ofensiva împotriva lui Florin Cîţu, însă, nici că-şi pierde avântul, din contră: „Guvernul Pierzătorilor, condus de Cîţu, groparul economiei româneşti, va vinde tot ce mai are bun şi profitabil statul român” – adică Poşta, Sarea, Portul Constanţa… Sunt reluate sloganele inculturii noastre politice din anii ’90: „groparul României“ (împrumutat de la bolşevicii anilor 1945-1952), „nu ne vindem ţara“, ultimul ca urmare a hotărârii de a lista la bursă întreprinderi de stat pentru a fi capitalizate, aşa cum se întâmplă în toate ţările capitaliste dezvoltate. Şi asta, fiindcă „noi muncim, nu gândim!“

Vine la rând ticăloşia proceselor de intenţie, de aceeaşi marcă: Câţu măreşte taxele şi impozitele în foamea sa de bani, zeci de mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, mii de firme se vor închide, iar salariile şi pensiile vor fi tăiate…, chiar dacă nimeni de la Palatul Victoria n-a pomenit aşa ceva. Apoi cică PSD măreşte pensiile cu 40% şi dublează alocaţiile copiilor, dar PNL şi Cîţu nu „iubesc românii“… Câteva posturi de televiziune macină 24 ore din 24 asemenea ştiri, plus reportaje despre sărăcie, necazuri economice, şomaj, greutăţi la locul de muncă…, de zici că pe vremea lui Dragnea curgeau numai lapte şi miere, iar Cîţu a adus nenorocirea în două luni de guvernare…

Priviţi şi alte ştiri în acelaşi ton: din nou creşteri alarmante de preţuri şi cea mai mare inflaţie, iarăşi contaminări şi decese din pricina „guvernului incompetent-impotent“, numai că de câteva luni bune pandemia este ţinută sub control. Ştiri alarmiste vin de pretutindeni din UE, numai Rusia lui Putin şi China au succese măreţe, reuşite şi economice, şi cosmice, şi vaccinuri valide, iar noi, vai de capul nostru.

Lovitura de graţie trebuia să fie participarea lui Cîţu la Ora premierului în faţa parlamentarilor PSD şi AUR, oră care s-a transformat de la început într-un fel de usturoaie: prim-ministrul a fost nevoit să încaseze de la fiecare câte o scatoalcă: „aţi furat bani din buzunarul fiecărui român… Iar acum, în loc să veniţi cu un buget care să repare, dumneavoastră aţi luat coasa în mâini şi v-aţi apucat să seceraţi veniturile românilor“. „Sunteţi campionul absolut al urii. Sunteţi plin de ură la adresa bugetarilor“ (Ciolacu).

Fireşte că am aşteptat altceva de la această invitaţie la dialog, că tot se plâng pesediştii că nu au parte de dialog. Numai că tocmai dialogul a lipsit: Cîţu: „Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist la înjurăturile lor“. Or specialiştii cu care se tot laudă Vasile Dîncu puteau să vină cu contribuţii valoroase pentru ieşirea din criză. A dominat însă bălăcăreala, marca social-democraţilor lui Ciolacu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: