Aeroportul Suceava

Noul turn de dirijare şi control al traficului a intrat în funcţiune

Noul turn de control al Aeroportului Suceava a intrat de vineri în funcţiune, a anunţat directorul aeroportului, Ioan Măriuţa.

Potrivit lui, în anul 2011, o iniţiativă a Consiliului Judeţean Suceava a fost aprobată, vizând dezvoltarea zonei prin aducerea la standarde europene a Aeroportului Suceava, a serviciilor oferite de acesta, cât şi creşterea capacităţii atât la nivel de terminal, cât şi al pistei şi platformei de rulare.

Proiectul iniţiat a prevăzut modernizarea suprafeţei de mişcare, a turnului de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării unui nou sistem de navigaţie pentru aeronave.

Printr-o colaborare cu Romatsa, în calitate de consultant şi furnizor de servicii de navigaţie aeriană, în anul 2015 s-au finalizat lucrările de construcţie a turnului de control, iar în anul 2016 acesta a fost predat spre folosinţă furnizorului de servicii de navigaţie aeriană, pentru operaţionalizare.

„Spre sfârşitul anului 2020 am fost înştiinţaţi de noul coordonator de proiect din partea Romatsa, Florentin Ulmeanu, că se întreprind demersuri pentru transferul activităţii în nouă clădire şi s-a depus documentaţia pentru aprobarea operaţionalizării la Autoritatea Aeronautică Civilă Română” a menţionat sursa citată.

Din noiembrie 2020 până în februarie 2021 s-a reuşit atât obţinerea aprobării, echiparea noului turn, cât şi transferul activităţii în noua clădire.

„Vineri, 19.02.2021, este data de la care toată activitatea se desfăşoară din noul turn de dirijare şi control al traficului aerian” a anunţat Ioan Măriuţa.

El a menţionat că lucrările de dezvoltare zonală şi locală vor continua prin extinderea capacităţii infrastructurii de pasageri, prin finalizarea unui nou corp de clădire al terminalului din Aeroportul „Ştefan cel Mare” în cursul anului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: