Jumătate din bugetul pe 2021 ia calea dezvoltării Sucevei

> Pentru infrastructura rutieră este propusă o alocare de 26,16 milioane de lei, subvenţiile pentru termoficare şi transportul de călători fiind dimensionate la peste 21 de milioane de lei > „Deocamdată nu s-a aprobat bugetul la nivel naţional, dar sper ca până pe 15 martie să putem să aprobăm şi noi bugetul local” precizează primarul Ion Lungu

 Municipiul Suceava are aproape terminat proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021, aşteptate fiind dezbaterile şi aprobarea Legii bugetului de stat.

O primă variantă a bugetului Sucevei prevede venituri de 486,317 milioane de lei, dintre care 242,621 de milioane de lei pe partea funcţionare, iar 243,965 de milioane de lei la secţiunea de dezvoltare.

Primarul Ion Lungu subliniază că, astfel, 49,89% din cheltuieli sunt destinate dezvoltării, „marea şansă fiind fondurile europene”.

Edilul-şef a ţinut să reliefeze că, prin proiectul de buget, la capitolul infrastructură rutieră este propusă o alocare de 26,16 milioane de lei, din aceasta 15,65 de milioane de lei fiind pentru repararea străzilor, iar 10,53 de milioane de lei pentru investiţii. Subvenţiile acordate din bugetul local sunt dimensionate la 21,14 milioane de lei, valoare mai mică cu 3 milioane de lei decât cea din 2020, reprezentând influenţa din scăderea tarifului la energia termică aprobată de Autoritatea Naţională în Domeniul Energiei Electrice (ANRE) şi de Consiliul Local Suceava. Astfel, serviciul de alimentare cu apă caldă şi căldura va fi susţinut cu 12,69 de milioane de lei, iar societatea de Transport Public Local (TPL) va beneficia de un sprijin de 8,45 de milioane de lei.

Şeful executivului sucevean a arătat că pentru fundamentarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 a avut consultări inclusiv cu grupurile politice ale consilierilor municipali ai opoziţiei. Astfel, Adelina Paiu (PSD) a propus prinderea în buget a unei sume pentru construirea unei creşe în cartierul Burdujeni, pe terenuri disponibile pe Dealul Mănăstirii sau în curtea Colegiului Naţional Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”. La rândul său, Anca Gîtlan (PMP) a venit cu propunerea finanţării amenajării unui centru de îngrijire pentru persoanele în vârstă, urmând a fi identificată o clădire care să fie reabilitată în acest sens. „Deocamdată nu s-a aprobat bugetul la nivel naţional, dar sper ca până pe 15 martie să putem să aprobăm şi noi bugetul local” a punctat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: