În atenţia Guvernului

Finanţarea europeană a proiectelor de parcări supraterane şi transport electric metropolitan

> Primarul Ion Lungu a purtat discuţii pe aceste subiecte cu vicepremierul Dan Barna şi ministrul Cristian Ghinea

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, marţi, la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, la o întâlnire cu viceprim-ministrul Dan Barna şi ministrul Cristian Ghinea pe tema accesării fondurilor europene în exerciţiul financiar 2021-2027.

Ion Lungu a spus că, în mod special, discuţiile s-au axat pe Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar un aspect important rezultat în urma discuţiilor a fost legat de realizarea unui fond de rezilienţă pentru localităţi.

„Am insistat în mod deosebit pentru finanţarea de parcări publice-parking verde, parcări supraterane cu spaţii verzi şi locuri de joacă, care să aibă o linie substanţială de finanţare pe Pilonul II PNRR – Mobilitate şi regenerare urbană” a explicat primarul Sucevei.

El a mai declarat că a ridicat problema realizării proiectului de transport metropolitan cu autobuze electrice pentru zona urbană funcţională şi a cerut lămuriri privind linia europeană de finanţare, întrebând dacă un asemenea proiect poate fi finanţat prin PNRR sau prin Programul Operaţional Regional (POR).

Mai mult, Ion Lungu a propus transferarea proiectelor depuse pe POR care sunt pe lista de rezervă şi la care nu mai sunt surse de finanţare pe acest exerciţiu financiar pe PNRR.

Primarul Sucevei a precizat că problemele pe care le-a prezentat au fost preluate şi că se încearcă să se găsească soluţii pentru includerea lor în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă care trebuie finalizat până la data de 30 aprilie a.c. şi trimis la Comisia Europeană.

„Prioritatea de grad zero a municipalităţii sucevene în această perioadă este atragerea de fonduri europene” a precizat Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: