Coordonatorii celor două centre de vaccinare care se vor deschide în Suceava sunt medici dentişti

> „Şansa noastră fost că Ministerul Sănătăţii a permis folosirea doctorilor stomatologi” a declarat primarul Ion Lungu, precizând că centrele de vaccinare şi-ar putea începe activitatea pe 15 februarie

 Două echipe complete sunt gata să intre în activitate în centrele de vaccinare de pe raza municipiului Suceava.

Anunţul a fost făcut ieri de primarul Ion Lungu, care a precizat că este vorba despre cele din sălile de sport ale Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” şi Şcolii Gimnaziale Nr. 11 „Miron Costin” din Burdujeni, coordonatorii centrelor fiind medici stomatologi din cabinetele şcolare aflate în finanţarea Primăriei. Din echipe mai fac parte medici de medicină generală, asistenţi medicali şi registratori, şeful municipalităţii exprimându-şi speranţa că centrele vor deveni funcţionale începând cu 15 februarie.

„Şansa noastră fost aceea că Ministerul Sănătăţii a permis folosirea doctorilor stomatologi. Am adus la cunoştinţa celor de la DSP în această dimineaţă (miercuri – n.n.), am semnat şi trimis contractele, iar, cu aprobarea Direcţiei de Sănătate Publică, avem speranţa că de pe 15 februarie centrele respective vor funcţiona. Continuăm să căutăm medici şi pentru celelalte centre, în mod special coordonatori, pe măsură ce vom avea aprobare de la Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică” a subliniat şeful executivului municipal.

În urmă cu o săptămână, Ion Lungu atrăgea atenţia asupra întârzierii semnării contractelor de prestări servicii cu cadre de medicale şi registratori pentru cele 5 centre de vaccinare anti-Covid-19. La acel moment, doar 3 medici îşi manifestaseră disponibilitatea de se implica, în condiţiile în care numai pentru „un singur flux” de vaccinare necesarul este de minimum 10 medici, 20 de asistenţi medicali şi 10 registratori.

Reamintim că în municipiul Suceava au fost avizate de DSP centrele de vaccinare de la de la sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din Obcini, sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” din Burdujeni, sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Grigore Alexandru Ghica” din Iţcani, sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” şi centrul din incinta Iulius Mall Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: