În urma reducerii numărului de elevi la clase potrivit proiectului planului de şcolarizare pentru anul 2020-2021

Suplimentare cu 26 a claselor a IX-a

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Grigore Bocanci, a informat, luni, într-un comunicat de presă, că, faţă de aprobarea iniţială a proiectului planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2021-2022, care prevedea 188 de clase a IX-a, cu 28 de elevi în clasă, la nivelul prognozat de 5280 de absolvenţi de clasa a VIII-a, au fost suplimentate 26 de clase la nivelul judeţului, în urma reducerii numărului de elevi la clasă.

El a explicat că fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat a fost modificată prin OMEC nr. 3.164 din 21 ianuarie 2021, care prevede constituirea formaţiunilor de studiu la clasa a IX-a cu 26 de elevi la învăţământul liceal cu frecvenţă (zi) filiera teoretică şi cu 24 de elevi la învăţământul liceal cu frecvenţă (zi), filiera tehnologică şi învăţământ profesional, inclusiv dual, şi la învăţământul liceal cu frecvenţă (zi) filiera vocaţională, profil sportiv, teologic, pedagogic şi învăţământ liceal de artă.

Astfel, la liceu, filiera teoretică, unde numărul prognozat de absolvenţi de clasa a VIII-a este de 1872 de elevi, în urma reducerii numărului de elevi la clasă (conform OMEC nr. 3.164 din 21 ianuarie 2021) s-au aprobat 72 de clase, faţă de 64 de clase propuse iniţial, cu 28 de elevi la clasă.

La liceu, filiera vocaţională, unde numărul absolvenţilor de clasa a VIII-a prognozat este 264, s-au aprobat 11 clase, numărul claselor menţinându-se la acelaşi nivel, aşa cum s-a propus iniţial.

La liceu, filiera tehnologică, s-au aprobat 75 de clase, cu 13 mai multe faţă de ce s-a propus iniţial, pentru un număr prognozat de 1800 de elevi care ar urma să absolve clasa a VIII-a în iunie 2021.

Pentru învăţământul profesional de stat şi dual s-au aprobat 56 de clase, cu 5 mai multe faţă de propunerea iniţială din planul de şcolarizare, pentru un număr prognozat de 1344 de elevi care ar urma să absolve clasa a VIII-a. (N.B.)

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: