Autorităţile sucevene estimează că se vor vaccina anti-Covid peste 8.000 de cadre medicale

> În a doua etapă ar urma să fie vaccinaţi aproape 114.000 de suceveni

Autorităţile judeţene estimează că în prima etapă a vaccinării voluntare anti-Covid se vor vaccina în judeţ 8008 cadre medicale din unităţile sanitare din judeţ, dintre care, mai mult de jumătate, respectiv 4188, vor fi vaccinate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

În cadrul campaniei, care a debutat duminică la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, au fost avute în vedere şapte centre de vaccinare în spitalele din judeţ. În municipiul Suceava este vorba despre Spitalul Judeţean de Urgenţa, Spitalul privat Bethesda, medici familie, farmacii, cabinete stomatologice, CMI, laboratoare însemnând 4188 de persoane. La Rădăuţi, Spitalul Municipal, Spitalul privat „Sf. Luca” Suceviţa, medici de familie, farmacii, cabinete stomatologice, CMI, laboratoare – 960 de persoane. La Fălticeni, Spitalul Municipal, medici de familie, farmacii, cabinete stomatologice, CMI, laboratoare – 785 de persoane. La Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Municipal, Spitalul de Boli Psihice, medici familie, farmacii, cabinete stomatologice, CMI, laboratoare – 650 de persoane. La Vatra Dornei, Spitalul Municipal, medici de familie, farmacii, cabinete stomatologice, CMI, laboratoare – 570 de persoane. La Gura Humorului, Spitalul Orăşenesc, Spitalul de îngrijiri paliative Ilişeşti, medici familie, farmacii, cabinete stomatologice, CMI, laboratoare – 365 de persoane. La Siret, Spitalul de Boli Cronice, Spitalul de Psihiatrie, medici familie, farmacii, cabinete stomatologice, CMI, laboratoare – 490 de persoane.

În etapa a doua de vaccinare se estimează că se vor vaccina 113.949 persoane din judeţ, dintre care 21.320 din zona municipiului Suceava, alte 10.492 din zona Rădăuţi, 10.992 din zona Fălticeni, 10.016 din zona Câmpulung Moldovenesc, 6.584 din zona Vatra Dornei, 6.684 din zona Gura Humorului, 5.934 din zona Vicovu de Sus, 7.154 în zona Dolhasca, 4.338 la Şcheia, 4.717 la Salcea, 5.952 la Siret, 3.396 la Udeşti, 5.525 la Arbore, 5.391 la Cornu Luncii, 3.343 la Broşteni şi 2.111 la Marginea.

În aceste localităţi sunt propuse şi 30 de centre de vaccinare, la Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, în oraşele Gura Humorului, Vicovu de Sus, Dolhasca, Siret, Broşteni şi Salcea, în comunele Arbore, Udeşti, Şcheia, Cornu Luncii şi Marginea, cărora li se vor adăuga două caravane mobile (pentru persoanele aflate în centre rezidenţiale şi medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate).

Pentru faza a doua a campaniei de vaccinare, la nivelul judeţului au fost propuse Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva SARS-COV-2, de către CJCCI Suceava şi DSP Suceava, 30 centre de vaccinare în alte 16 localităţi, respectiv Suceava (sălile de sport ale şcolilor/liceelor „Ion Creangă”, „Miron Costin”, LPS, „Grigore Ghica Voievod”, la Staţia de ambulanţă), Rădăuţi (Şcoala „Regina Elisabeta”, sala de sport CSM Rădăuţi), Fălticeni (sala de sport str. Teilor, sala de sport Liceul Agricol), Câmpulung Moldovenesc (sala de sport CN „Dragoş Vodă”), Vatra Dornei (Centrul de zi pentru copii, fosta Şcoală Nr. 3, sala de sport a Liceului „Ion Luca”), Gura Humorului (Casa de Cultură, Sala de sport), Vicovu de Sus (Campusul şolar „Ion Nistor”, Căminul Cultural), Dolhasca (sala de sport), Şcheia (sala de sport a Şcolii „Nicole Popinceanu), Siret (sala de şedinţe a CT „Laţcu Vodă”, sala de sport a CT „Laţcu Vodă”), Udeşti, Arbore, Cornu Luncii (sala de sport şi Căminul Cultural), Broşteni, Marginea (sălile de sport). (N.B., D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: