Cum arată centrul de vaccinare împotriva Covid-19 din Spitalul Judeţean

> Până la sfârşitul săptămânii trecute, 380 de cadre medicale şi-au anunţat intenţia de a se vaccina > Vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă este reprezentantul administraţiei publice judeţene în conducerea operativă a centrelor de vaccinare la nivel judeţean

Centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava va avea doi medici coordonatori şi se organizează respectând un circuit unidirecţional, fără întoarcere, fără intersectare. Vor exista puncte de recepţie, de triaj medical şi de vaccinare, precum şi zona de supraveghere post-vaccin.

Potrivit Prefecturii Suceava, în cursul zilelor de marţi şi miercuri, săptămâna trecută, s-au desfăşurat videoconferinţe coordonate de col. dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19, în vederea pregătirii şi organizării în bune condiţii a campaniei de vaccinare.

În vederea punerii în aplicare a normelor privind organizarea centrelor de vaccinare, prefectul a convocat o şedinţă operativă cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, administratorul public al judeţului, Irina Vasilciuc, în calitate de reprezentanţi ai autorităţilor judeţene cu rol de coordonare şi de sprijin a activităţilor specifice.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a desemnat ca reprezentant al administraţiei publice judeţene în conducerea operativă a centrelor de vaccinare la nivel judeţean pe vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă, care va fi sprijinit în activitate de administratorul public al judeţului Irina Vasilciuc, care are ca responsabilitate directă coordonarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

O comisie formată din prefectul judeţului, Alexandru Moldovan, administratorul public al judeţului, Irina Vasilciuc, şeful STS Suceava, general Mihai Dascălu, comandatul Garnizoanei Suceava, col. Mugurel Anton, directorul executiv DSP Suceava, doctor Dinu Sădean, directorul medical al SJU Suceava, dr. Marius Grămadă, împreună cu cadre medicale cu atribuţii de la spitalul judeţean şi DSP Suceava au vizitat centrul de vaccinare organizat în clădirea nouă a ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean au prezentat în detaliu structura centrului de vaccinare, circuitele funcţionale, modul de organizare, de programare a personalului medical ce urmează a se vaccina voluntar, precum şi modalităţile de raportare a posibilelor efecte adverse.

Directorul medical al SJU Suceava, dr. Marius Grămadă, a precizat că la sfârşitul săptămânii trecute erau înscrise 380 de cadre medicale pentru vaccinare, existând posibilitatea solicitării şi primirii imediate de doze suplimentare de vaccin. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: