Medicul Monica Terteliu, primul sucevean vaccinat împotriva Covid-19:

Pentru mine este o speranţă că lucrurile vor reveni la normal şi că voi putea să-mi strâng bunica în braţe fără mască

Şefa Secţiei Boli Infecţioase din SJU Suceava, dr. Monica Terteliu, a fost, ieri, primul sucevean vaccinat anti-Covid în cadrul centrului de vaccinare din SJU Suceava.

Ea a spus că a însemnat o onoare că a fost prima vaccinată.

„Pentru mine este o speranţă că lucrurile vor reveni la normal. M-am vaccinat fără a sta pe gânduri, pentru că de 10 luni de zile tratăm pacienţi. Unii pacienţi cu succes, pe alţii i-am pierdut. În această perioadă am trăit cu speranţa că va apărea vaccinul ca să ne putem întoarce la ceea ce făceam noi înainte, să tratăm toată patologia de boli infecţioase, nu numai pacienţii Covid” a spus dr. Terteliu.

Ea a adăugat că aşteaptă momentul când se vor putea interna în spital şi pacienţii cronici de boli infecţioase, când vor putea veni pacienţii pediatrici cu altă patologie decât Covid.

„Aştept momentul în care să-mi strâng bunica în braţe fără a purta mască pe faţă, aştept să ajung acasă mult mai devreme decât am făcut-o până acum, aştept ca totul să se termine cu bine pentru că, da, acest vaccin este un prim pas de speranţă” a mai declarat dr. Terteliu.

Şefa Secţiei Boli Infecţioase a mai arătat că a trecut de două ori prin boală, dar nu a dezvoltat anticorpi şi consideră că vaccinul este o piatră de temelie că va fi mai bine.

Monica Terteliu a subliniat că înainte de a face vaccinul s-a documentat.

„Orice medic responsabil face acest lucru. Am citit atât prospectul, cât şi studiile care au fost publicate şi decizia a fost simplă” a spus medicul infecţionist sucevean.

Ea a spus că doar ultimii 0,1 ml din vaccin i-a simţit, dar că în rest nu a durut.

Dr. Terteliu a transmis medicilor care nu sunt de acord cu această vaccinare că o bună informare i-ar face să se răzgândească, să facă vaccinul şi chiar să-l promoveze.

„Colegii noştri ar trebui să vină alături de noi în secţiile de boli infecţioase, de pneumologie, de ATI şi să vadă ritmul în care se lucrează, speranţa pacienţilor atunci când te văd intrând în salon că totul va fi bine şi nevoia acestora de a le da o siguranţă” a mai spus Terteliu.

Ea a prezentat şi certificatul prin care se arată că a primit prima doză de vaccin anti-Covid. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: