Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu premier

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu premier, marţi seara. Acesta are la dispoziţie 10 zile să formeze guvernul, dar după consultări, liderii coaliţiei au spus că miercuri seara Executivul va fi votat.

Preşedintele Klaus Iohannis a sus că lucrurile s-au „cristalizat” şi o coaliţie formată din PNL, USR PLUS şi UDMR a fost formalizată şi a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României.

„Cu ocazia consultărilor, liderii formaţiunilor care formează coaliţia de centru dreapta s-au prezentat împreună şi au propus un candidat pentru poziţia de prim-ministru. Aşadar, luând în considerare toate acestea, am decis să îl desenez pe domnul Florin Cîţu pentru poziţia de prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis.

Florin Cîţu are la dispoziţie 10 zile să formeze Guvernul, însă după consultări, liderii coaliţiei au spus că miercuri seara va fi deja votat Executivul.

Obiectivul Guvernului Florin Cîţu, după desemnare: Să treacă România de criza economică şi sanitară

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a declarat, marţi seara, că obiectivul Executivului pe care îl va conduce va fi acela de a trece rapid ţara prin criza de sănătate, cu costuri cât mai mici pentru români şi să reaşeze economia „pe picioarele ei”.

Cîţu a fost prezent la Palatul Cotroceni în momentul în care a fost desemnat premier de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Vreau să îi asigur pe români că îmi dau seama şi ştiu perioada dificilă prin care trece România şi vreau să le garantez că voi face tot ceea ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de lungă durată. În acelaşi timp, domnule preşedinte, aş vrea să fac o declaraţie fermă astăzi aici: România trece, în această perioadă, printr-o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puţine costuri pentru români şi să reaşezăm economia pe picioarele ei”, a spus Florin Cîţu.

Premierul propus a spus că fiecare minister şi fiecare ministru va fi evaluat trimestrial pentru a vedea dacă au fost îndeplinite obiectivele.

„Vin în faţa dumneavoastră cu o echipă de profesionişti. În acelaşi timp, fiecare minister şi fiecare ministru va avea obiective clare din partea prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire. Nu în ultimul rând, domnule preşedinte, vă asigur de un parteneriat cinstit şi onest pentru că împreună avem acelaşi obiectiv: dezvoltarea României”, a mai spus Florin Cîţu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: