ISU Suceava a deschis un punct de lucru în comuna Crucea

> În cadrul noii subunităţi funcţionează o autospecială cu apă şi spumă, dotată cu modul pentru descarcerare, şi o ambulanţă SMURD

 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” al judeţului Suceava a deschis, în data de 21 decembrie, un nou punct de lucru în comuna Crucea, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

Potrivit sursei citate, deschiderea punctului de lucru de la Crucea a fost posibilă cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Crucea, care au asigurat atât spaţiile, cât şi dotarea necesară a acestora, pentru găzduirea tehnicii şi a pompierilor militari. În cadrul subunităţii funcţionează o autospecială cu apă şi spumă, care este dotată cu modul pentru descarcerare, şi o ambulanţă SMURD, încadrate cu echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei.

La evenimentul de deschidere, col. Costică Ghiaţă, inspectorul-şef al pompierilor militari suceveni, a subliniat: „Înfiinţarea punctului de lucru Crucea a avut în vedere asigurarea unui răspuns operativ şi eficient pentru gestionarea tipurilor de risc dintr-o zonă bine stabilită, care s-a aflat până în prezent sub incidenţa Raionului de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei. Astfel, se va reduce considerabil capacitatea de răspuns în situaţii de urgenţă a subunităţii pompierilor militari din Vatra Dornei, care înregistra timpi medii de răspuns de peste 50 minute, în raza unităţii administrativ-teritoriale Broşteni, şi de peste 25 de minute, în raza unităţii administrativ-teritoriale Crucea”.

Noua subunitate a ISU va acoperi 16 localităţi

Lt. Alin Găleată a precizat că noua subunitate a ISU Suceava va sigura răspunsul în situaţii de urgenţă pentru trei unităţi administrativ-teritoriale, respectiv oraşul Broşteni, comuna Crucea şi comuna Dorna Arini (parţial), totalizând 16 localităţi arondate (Broşteni, Cotârgaşi, Dârmoxa, Frasin, Haleasa, Holda, Holdiţa, Lungeni, Neagra, Pietroasa, Crucea, Chiril, Cojoci, Satu Mare, Rusca şi Sunători). Populaţia totală pentru care se asigură răspuns în situaţii de urgenţă este de 1.987 de locuitori, în sectorul de bază (comuna Crucea) şi de 8.793 locuitori în sectorul de intervenţie, suprafaţa administrativ-teritorială atribuită subunităţii fiind de 622 kmp. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: