În instituţiile subordonate Consiliului Judeţean

Criza de sănătate publică a adus economii cu salariile

> Cheltuielile programate nu s-au făcut la Centrul Cultural „Bucovina” şi Muzeul Bucovinei, dar acestea nu şi-au realizat nici veniturile din cauza anulării unor acţiuni, proiecte şi activităţi

Unele dintre cheltuielile prevăzute în bugetele instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Suceava nu au putut fi făcute din cauza restricţiilor impuse de epidemia de Covid-19. Aşa se arată, în proiectul de hotărâre pentru aprobarea execuţiei bugetelor judeţului Suceava la data de 30 noiembrie a.c., în care se subliniază că, în acelaşi context, de suferit au avut şi veniturile unităţilor respective. „Pe lângă faptul că s-au înregistrat unele economii la cheltuielile de personal (datorate neocupării unor posturi bugetate), veniturile proprii ale unor unităţi subordonate au avut de suferit ca urmare a măsurilor luate pentru combaterea Covid-19, iar necesităţile de finanţare au scăzut, din cauza anulării unor acţiuni, proiecte şi activităţi sau amânării ori întârzierii efectuării unor cheltuieli programate” se subliniază în referatul administratorului public Irina Vasilciuc, potrivit căruia rectificările de rigoare au fost operate în bugetele Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Centrului Cultural „Bucovina” şi Muzeului Bucovinei.

De altfel, la începutul lunii decembrie a.c., bugetele instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii au înregistrat un excedent total de 12,16 milioane de lei, cea mai mare parte provenind din excedentul secţiunii de funcţionare a SJU Suceava.

Instituţiile publice şi activităţile finanţate integral sau parţial din venituri proprii au avut, în primele 11 luni ale anului a.c., încasări reprezentând 86,97% din prevederea bugetară anuală, procentajul urmând a creşte decembrie, lună în care erau estimate alocări transferate din bugetul judeţean în valoare de 11,67 de milioane de lei.

De cealaltă parte, până la 1 decembrie, cheltuielile au fost de 369,397 de milioane de lei, însemnând 77,13% din suma planificată pentru întregul an 2020.

În subordinea Consiliului Judeţean Suceava funcţionează Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Muzeul Bucovinei şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: