Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava:

„Abia aşteptăm să se instaleze noul guvern, ca să ştim cu cine să vorbim în continuare”

>Şeful executivului judeţean a declarat că va face demersuri pentru decontările aferente proiectelor PNDL şi că, „în măsura posibilităţilor, va fi alături” de toate primăriile >Acestea, după ce consilierul Cezar Ioja (PSD) a reclamat întârzierea plăţilor, cât şi alocări financiare de la Guvern cu „tentă de discriminare politică”

 Întârzieri la plăţile aferente Programului Naţional de Dezvoltare locală (PNDL) reclamate de primarii din zona Vatra Dornei, de competenţa consilierului social democrat Cezar Ioja, au fost făcute publice ieri în şedinţa ordinară a Consiliului judeţean Suceava. Cu acelaşi prilej, alesul PSD l-a interpelat pe preşedintele Gheorghe Flutur, invocând şi recenta hotărâre a Guvernului prin care au fost alocate fonduri către administraţiile locale şi despre care, potrivit lui, există indicii ca ar avea prevederi discriminatorii.

„V-aş ruga, dacă aţi putea, să folosiţi instrumentele şi pârghiile pe care dvs. le aveţi în actualul guvern pe care dl Klaus Iohannis l-a propus, pentru a face aceste alocări financiare fără acea tentă de discriminare politică – cum pare aceasta – cel puţin din exterior. Să încercăm ca pe viitor să nu penalizăm cetăţenii din localităţile care nu au culoare galbenă” s-a adresat Cezar Ioja preşedintelui Gheorghe Flutur.

„Abia aşteptăm să se instaleze noul guvern, ca să ştim cu cine să vorbim în continuare, inclusiv pentru primăriile care au proiecte PNDL şi la care nu sunt făcute decontări. Este normal să ne luptăm pentru aceasta. Am făcut-o pe parcursul anului 2020, pentru ca acesta să fie la zi, astfel încât să nu sufere nici agenţii economici, să finalizeze lucrările. Nu este atributul Consiliului Judeţean, fiind vorba despre o relaţie directă între primării şi Ministerul Dezvoltării Regionale, dar sper ca în perioada următoare să avem parteneri de dialog şi să facem tot ce ne stă în putere din punct de vedere legal ca să rezolvăm problema” a spus Gheorghe Flutur.

Şeful executivului judeţean a precizat că, în ceea ce priveşte alocarea de resurse financiare de la bugetul de stat, nu vor fi niciodată mulţumiri de 100%, reliefând că va face demersuri în cazul problemelor referitoare la eliminarea unor blocaje.

„Mai ales că sunt unele probleme legate de «Utilităţi şi mediu», care trebuie rezolvate în perioada următoare, ca să nu se acceseze Fondul de risc. Dar mai există mici probleme şi la alte primării, iar în măsura posibilităţilor vom fi alături de acestea” a punctat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: