Sportivii fălticeneni merituoşi au fost premiaţi în cadrul celei de-a III-a ediţii a „Galei premiilor de excelenţă”

Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din municipiul Fălticeni a găzduit vineri, 18 decembrie, ediţia a III-a a Galei Premiilor de Excelenţă. Iniţiată de municipalitate în anul 2018, „Gala premiilor de excelenţă” este un eveniment anual dedicat fălticenenilor cu rezultate deosebite în domeniile lor de activitate şi celor care contribuie la promovarea acestei localităţi pe plan intern şi extern. Ţinând cont de recomandările privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii noului coronavirus, în acest an s-au desfăşurat puţine activităţi, majoritatea cu caracter sportiv, tinerii fălticeneni fiind recompensaţi de municipalitate pentru premiile obţinute în competiţiile naţionale de înot, canotaj şi tenis de câmp.

„Nu am putut organiza o festivitate aşa cum ne-am dorit, a trebuit să fim discreţi în ceea ce priveşte prezenţa, pentru respectarea regulilor de distanţare. Fiind obligaţi să respectăm măsurile impuse, această festivitate de premiere este atipică faţă de cum am organizat-o în anii anteriori.

Este o normalitate să premiem cei mai buni copii ai municipiului Fălticeni şi chiar dacă este pandemie, chiar dacă sunt aceste restricţii, cred că este absolut firesc să îi aplaudăm şi să le oferim un mic dar, pentru că sunt copiii cei mai valoroşi din Fălticeni. Îmi pare rău că această activitate o facem într-un cadru restrâns, dar sunt convins că vom trece şi peste aceste probleme şi ne vom reîntâlni cât mai mulţi, cu mulţi susţinători, datorită rezultatelor bune şi foarte bune pe care le vor obţine aceşti sportivi şi de acum înainte”, a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

O mândrie pentru comunitate

Conform primarului Cătălin Coman, pentru a păstra tradiţia, la această ediţie a galei au fost premiaţi 11 tineri canotori pregătiţi de antrenorii emeriţi Vasile şi Ana Avrămia, la Secţia de canotaj a Clubului Sportiv Şcolar „Nicu Gane” Fălticeni, tineri care au îmbogăţit palmaresul clubului cu titluri naţionale şi medalii la Campionatele Naţionale de Canotaj pentru juniori. Pe scenă au urcat şi şase înotători de la ACS „Nada Florilor”, pregătiţi la Complexul de agrement „Nada Florilor” de antrenorii Luis Lăcătuş şi Andrei Pinticanu, înotători care anul acesta au avut performanţe deosebite, obţinând trei medalii de aur la Campionatul Naţional de Înot.

Nu în ultimul rând, trebuie menţionate şi cele două locuri I obţinute de micii tenismeni din urbea de pe Şomuz pregătiţi de instructorul de tenis de câmp Marcel Dascălu, legitimaţi la ACS „Nada Florilor”, la Turneul Campionilor, ediţia a XI-a.

„Premiem copiii care sunt medaliaţi la campionatele naţionale de canotaj şi înot şi pe cei de la Turneul Campionilor la tenis de câmp. Am făcut un standard foarte ridicat, nu vorbim de competiţii judeţene, zonale sau locale. Vorbim de sportivi din municipiul Fălticeni care sunt premiaţi împreună cu antrenorii lor pentru rezultatele deosebite, adică locurile I-III în finalele campionatelor naţionale.

Sunt copiii noştri care vor duce şi în viitor prestigiul oraşului şi merită aplaudaţi pentru că ne fac cinste. Aici am şi eu o anumită doză de subiectivism pentru că nu e puţin lucru ca un copil din Fălticeni să fie campion naţional al României în condiţiile în care la campionatele naţionale participă copii şi tineri legitimaţi la cluburi foarte cunoscute şi cu renume prin performanţele obţinute de-a lungul timpului din Iaşi, Bucureşti, Cluj, Craiova şi aşa mai departe. Sunt oraşe mult mai mari, cu posibilităţi financiare mult mai mari ca al nostru şi faptul că reuşim să ţinem steagul sus la competiţiile sportive cu nişte copii minunaţi, trebuie să fie o mândrie şi pentru comunitate”, a spus primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Recompense în bani pentru sportivii care au urcat pe podium la campionatele naţionale

Cei 19 sportivi, cu vârste între 8 şi 18 ani, şi cei cinci antrenori au primit, pe lângă Diploma de excelenţă, premii în bani. Sumele au fost acordate în funcţie de performanţa obţinută în competiţiile naţionale, locul 1 fiind răsplătit cu 600 de lei, locul 2 cu 500 de lei şi locul 3 cu 400 de lei. Antrenorii au fost premiaţi cu câte 600 de lei.

„Este doar o etapă preliminară în evoluţia voastră sportivă, sunt convins de asta şi sper ca la anul, peste doi ani, trei ani, să ne revedem într-un cadru mult mai larg, astfel încât rezultatele obţinute să fie apreciate şi aplaudate de întreaga comunitate fălticeneană. Vreau să vă felicit în nume personal şi în numele comunităţii pe care o reprezint, să vă spun cu toată sinceritatea că sunt mândru de realizările voastre, sunt realizări de excepţie şi de data asta ştiu foarte bine ce vorbesc pentru că, vrând, nevrând, sunt foarte ataşat de acest fenomen sportiv, sunt lucruri pe care foarte puţini copii le pot realiza în ţară sau străinătate pentru că vorbim şi de rezultate la nivel internaţional.

Toată această activitate de premiere să constituie pentru voi o motivaţie în plus de a continua sportul de performanţă, de a munci mai mult, mai bine şi să obţineţi rezultatele pe care le doriţi voi, părinţii voştri, antrenorii, bunicii şi toţi cei care vă sunt alături”, a fost îndemnul primarului Cătălin Coman.

Premianţii au participat sâmbătă la competiţii locale şi naţionale

A doua zi, pe 19 decembrie, o parte dintre fălticenenii medaliaţi au putut fi aplaudaţi şi în competiţii, demonstrând astfel şi în faţa comunităţii că viitorul sportului în urbea de pe Şomuz este unul al performanţei. La Baza de agrement „Nada Florilor”, a avut loc Cupa „Nada Florilor” la înot, concurs la care au participat peste 70 de copii, competiţia desfăşurându-se pe mai multe categorii de vârstă, fete şi băieţi. În Sala de sport „Gabriel Udişteanu” s-a desfăşurat ediţia a VII-a a „Cupei Moş Crăciun” la tenis de câmp, iar la CSS „Nicu Gane”, canotorii s-au întrecut la Cupa Federaţiei Române de Canotaj – Ergometru.

Sportivii premiaţi în cadrul „Galei premiilor de excelenţă”

CSS „Nicu Gane”, Secţia Canotaj

Andrei Iulian Vasilache – locul I, Cupa României Ergometru, Locul al II-lea Campionatul Naţional Ergometru;

Ioana Andreea Vasilache – locul al III-lea, Cupa României Ergometru;

Alexandru Niţan – locul II-lea, Campionatul Naţional;

Sebastian-Alexandru Taşcă – locul I, Campionatul Naţional, Loc I, Cupa României Ergometru;

Alexandra Elena Ciurariu – locul al III-lea, Cupa României Ergometru;

Iuliana Irina Cantoriu – locul I, Campionatul Naţional;

Shara Stefania Guşă – locul I, Campionatul Naţional;

Ilie Lucian Aparaschivei – locul I, Campionatul Naţional;

Andreea Natalia Anasiei – locul al III-lea, Cupa României Ergometru;

Larisa Elena Bereznicu – locul al III-lea, Cupa României Ergometru;

Gabriel Vultur – locul al II-lea, Campionatul Naţional Seniori.

ACS „Nada Florilor”, Secţia Înot

Aissia Prisecariu – campioană naţională şi record naţional 100 m, spate;

David Zarojanu – dublu campion naţional 100 m, liber şi 400 m, liber;

Daria Silişteanu – dublă vicecampioană naţională 100 m, liber şi 100 m, spate;

Daria Alexa – vicecampioană naţională 100 m, spate;

Alecsia Tenciu – vicecampioană naţională 100 m, bras;

Rianna Amariei – locul 3 la 100 m, spate.

ACS „Nada Florilor”, Secţia Tenis de câmp, copii

Christian Samachişă – Locul I, Turneul Campionilor, ediţia a XI-a, categoria 8 ani;

Dennis Filipciuc – Locul I, Turneul Campionilor, ediţia a XI-a, categoria 9 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: