Suceava

Staţii de aşteptare a autobuzelor, cu totemuri publicitare şi porturi USB

>Primăria amenajează 54 de staţii de îmbarcare-debarcare, în 38 fiind montate module moderne pentru adăpostirea călătorilor

Autorităţile administraţiei publice locale din reşedinţa de judeţ au lansat o nouă licitaţie aferentă proiectului „Sistem integrat de transport public, ecologic în municipiul Suceava”. Este vorba despre componenta de echipamente şi soft pentru dispecerat, monitorizare a flotelor şi sistemul de e-tiketing.

Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că în cursă au intrat două firme interesate, una din Braşov, iar cealaltă din Bucureşti.

„Sperăm ca măcar una dintre aceste oferte să fie eligibilă, în aşa fel încât să putem achiziţiona aceste echipamente şi să conturăm proiectul în 2021” a subliniat Lungu.

Pe de altă parte, municipalitatea suceveană este pe cale de a achiziţiona 38 de module pentru adăpostirea călătorilor, acestea urmând a fi montate în cele 54 de staţii îmbarcare-debarcare care intră în modernizare.

„Este vorba despre 38 de staţii noi, verzi, în ton cu autobuzele pe care le avem, pentru că suntem un oraş verde. Acestea arată destul de bine şi sunt o pată de culoare” a reliefat Ion Lungu, adăugând că ele vor permite afişarea de reclame, fiind dotate cu totemuri laterale, bănci pentru călători şi porturi USB.

În cadrul proiectului „Sistem integrat de transport public, ecologic în municipiul Suceava”, componenta de echipamente şi soft pentru dispecerat, monitorizare a flotelor şi sistemul de e-tiketing, era prevăzută la o valoare de 10,47 de milioane de lei, cu 3,52 de milioane de lei, pentru modernizarea a 54 de staţii de îmbarcare-debarcare a călătorilor. Pentru achiziţionarea autobuzelor electrice a fost rezervată suma de 66,32 de milioane, proiectul incluzând şi amenajarea sediului Diviziei electrice a TPL, pentru 15,22 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: