Reţinută după ce ar fi jefuit mai mulţi bătrâni din Suceava

Poliţia Suceava a informat, în data de 9 decembrie, că a reuşit să prindă o tânără care fura din casele persoanelor de vârstă înaintată, după ce pătrundea în locuinţă prefăcându-se cerşetoare.

Astfel, poliţiştii suceveni recomandă încă o dată cetăţenilor, şi în special vârstnicilor, să manifeste prudenţă în relaţionarea cu persoane necunoscute, mai ales în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă. Sub diferite pretexte, infractorii încearcă deseori să iniţieze discuţii, să pătrundă în curţi sau locuinţe şi, ulterior, să sustragă sume de bani sau bunuri de valoare.

Potrivit Poliţiei Suceava, pe lângă cazul suceveanului de 86 de ani, ce a avut loc în data de 23 noiembrie, tânăra ar fi comis alte două infracţiuni similare.

Astfel, în data de 30 noiembrie, tânăra a pătruns în apartamentul unei sucevence de 81 de ani, care locuieşte singură. În timp ce bătrâna se afla la domiciliu, având uşa de acces în locuinţă închisă, dar neasigurată, tânăra a intrat fără acordul ei în casă. Necunoscuta s-a deplasat până în sufragerie, cameră în care se afla şi proprietara, cerându-i ceva de mâncare sau apă. Femeia a observat un portofel pe care l-a luat şi a ieşit cu acesta în mână până în holul blocului. Constatând lipsa portofelului, bătrâna s-a deplasat după necunoscută. Aceasta i-a returnat portofelul femeii de 81 de ani spunându-i că este săracă, după care a părăsit incinta blocului.

Peste câteva zile, în data de 2 decembrie, a avut loc încă un caz asemănător. Un bărbat de 74 de ani din Suceava a sesizat poliţia cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă suma de 2.850 lei după ce au pătruns pe uşa lăsată neasigurată.

Suceveanul locuieşte împreună cu soţia într-un apartament situat în Suceava, iar în ziua respectivă poştaşul le-a adus pensiile, în valoare totală de 3.538 lei. După primirea pensiei, bărbatul s-a dus în bucătărie.

În momentul în care a revenit pe hol, suceveanul a constatat că uşa de acces în apartamentul său era întredeschisă şi de pe lada frigorifică lipsea suma de 2850 lei. Pentru acest motiv a sesizat Poliţia.

Din declaraţia formulată de el a reieşit că în momentul în care a primit pensia, pe holul blocului se afla o femeie de aproximativ 20-25 ani, pe care o bănuieşte de comiterea furtului.

Autoarea furturilor este o femeie din Şcheia, de 26 de ani

Poliţia Suceava precizează că din moment ce modul de operare este similar, cauzele au fost reunite, fiind desfăşurate activităţi investigative pentru identificarea autorului şi administrarea materialului probator.

În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind o femeie de 26 de ani din comuna Şcheia.

La data de 8.12.2020, faţă de aceasta s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 9.12.2020 să fie prezentată instanţei competente, în vederea emiterii unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Investigaţii Criminale, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: