Chiar dacă incidenţa Covid-19 scade

Primarul Ion Lungu cere eforturi pentru sprijinirea Spitalului Judeţean

>„Trebuie să facem tot posibilul ca să ajungă cât mai puţini oameni la spital” arată edilul-şef, adăugând că, totuşi, „la ATI nu mai sunt locuri”

Ion Lungu, primarul Sucevei, mulţumeşte locuitorilor reşedinţei de judeţ că s-au conformat măsurilor restrictive, care s-au concretizat în reducerea incidenţei cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dar şi în menţinerea municipiului în scenariul galben.

„Sunt mulţumit că ne menţinem în această zonă de până în 3 la mie. Le mulţumesc sucevenilor pentru efortul pe care îl fac şi îi rog să facă acest efort în continuare, să insistăm cu aceste reguli de prevenire a infectării, precum purtatul măştii, respectarea distanţei, dar şi cu cele de igienă personală” a spus ocupantul fotoliului administrativ din Areni.

Edilul-şef arată că toate acestea sunt de natură să vină în sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, paturile din Secţia de Anestezie Terapie Intensivă fiind ocupate la capacitate maximă.

„După cum se ştie, la Spitalul Judeţean nu mai sunt locuri la ATI. De aceea trebuie să facem tot posibilul ca să nu mai ajungă oameni la Spital, să avem cât mai puţini cetăţeni la ATI” a spus Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene arată, totodată, că prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a aprobat prelungirea, până pe 23 decembrie, desfăşurării în totalitate a învăţământului în sistem online. „Având în vedere că la acea dată începe vacanţa, până pe 11 ianuarie 2021 rămâne valabilă activitatea în mediu online, urmând a vedea ce se întâmplă mai departe” a reliefat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: