La un buget diminuat

Primăria Suceava închide robinetul măririlor salariale

>În anul viitor, fondul de salarii rămâne la nivelul din 2020, iar în învăţământ prioritară este asigurarea echipamentelor pentru transmiterea online > Primarul Lungu susţine că 2021 rămâne un an al dezvoltării, prin continuarea lucrărilor la obiectivele cu fonduri proprii, dar cu finanţare europeană

În 2021, la Primăria Municipiului Suceava austeritatea este cuvântul de ordine, a declarat, ieri, primarul Ion Lungu, subliniind că specialiştii executivului lucrează la fundamentarea proiectului bugetului reşedinţei de judeţ pentru anul care urmează.

„Bugetul pe anul 2021 va fi unul mai mic decât în 2020” a punctat şeful municipalităţii.

Cu toate acestea, prin prisma investiţiilor în derulare, fie acestea cu fonduri europene sau cu finanţare proprie, Lungu ţine să precizeze că bugetul continuă să fie unul al dezvoltării. Drept exemple au fost date încheierea lucrărilor la varianta alternativă Suceava – Botoşani, a celor de modernizare a pieţei din cartierul George Enescu, cât şi la extinderea reţelelor de alimentare şi distribuire a gazelor naturale în Burdujeni-sat. Bugetul va fi diminuat şi în ceea ce priveşte finanţarea învăţământului preuniversitar de stat, Lungu precizând că accentul se va pune pe digitalizare.

„An de an au fost alocate fonduri consistente. Prioritate are partea de digitalizare, de echipamente electronice pentru transmiterea on-line. Sigur, şcolile au venit, an de an, cu fel de fel de lucrări pentru reabilitări clădiri, la sistemul de încălzire şi grupurile sanitare. Vom finaliza lucrările începute, dar ne vom ocupa mai ales de digitalizare” a spus primarul, adăugând că partea de reabilitare termică a cădirilor va fi finanţată cu fonduri europene disponibile prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cât şi prin Programul Operaţional Regional. În acest an, sucevenii nu pot veni cu propuneri pentru bugetarea participativă a unor proiecte de interes comunitar, întrucât, din cauza epidemiei de Covid-19, nu au fost finalizate obiectivele prinse cu acest titlu pentru anul 2020.

„În primul rând, legea ne obligă să ducem la îndeplinire investiţiile începute şi care vor fi prinse în buget ca lucrări în continuare. Obiectivele restante din acest an le vom finaliza în 2021, a precizat edilul-şef. Nu în cele din urmă, „tăiate de la porţie” sunt şi autorităţile administraţiei publice.

„Va fi un buget de austeritate totală la cheltuielile de funcţionare a Primăriei. În ceea ce priveşte fondul de salarii, nu vom avea niciun fel de creştere, acesta rămânând identic cu cel din 2020” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: