Sucevenii adună datorii la apă caldă, căldură şi apă rece

>Restanţele cumulate către Thermonet sunt de 2,26 milioane de lei, iar cele către ACET însumează 2,39 de milioane de lei

 În această iarnă, producătorul Bioenergy şi transportatorul, distribuitorul şi furnizorul Thermonet pot asigura, în bune condiţii, funcţionarea sistemului centralizat de încălzire şi alimentare cu apă caldă din municipiul Suceava.

„S-au făcut eforturi deosebite. Suntem în şaptelea an de când se funcţionează pe biomasă, dar nu a fost niciodată atâta masă lemnoasă în curtea societăţii câtă este astăzi. Avem stocuri pentru toată iarna, ceea ce este un lucru bun, pentru că nu vom consuma gaz metan, în cazul căruia costurile sunt mai mari” a reliefat Ion Lungu, ocupantul fotoliului administrativ din Areni. Şeful executivului local face apel către populaţia municipiului să onoreze contravaloarea serviciilor în cauză, în sarcina consumatorilor casnici fiind o datorie cumulată de 2,26 de milioane de lei.

„Trebuie făcute eforturi pentru achitarea la timp a facturilor, ca să putem beneficia de această încălzire. Primăria Municipiului Suceava se pregăteşte să atragă fonduri europene pentru modernizarea sistemului. În acest mandat le vom încheia, astfel încât să avem pierderi mai mici pe reţea, un sistem civilizat de transport şi distribuţie, inclusiv preţuri cât mai bune la consumatori” a precizat edilul-şef.

Ion Lungu face apel şi la preşedinţii şi administratorii de asociaţii de proprietari să efectueze demersuri pentru achitarea facturilor şi către ACET, operatorul unic regional de servicii de alimentare cu apă, canalizare şi de tratare-epurare. Conform edilului-şef, datoriile către firma suceveană ar ajunge la 2,39 de milioane de lei. „Fac un apel la preşedinţii asociaţiilor de proprietari să discute cu oamenii, să dea prioritate la aceste plăţi importante, pentru a asigura utilităţi în această perioadă destul de dificilă, în care oamenii au nevoie de apă. Ca atare, trebuie să se plătească facturile la Thermonet, pentru încălzire şi la ACET pentru apa rece” a spus, ieri, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: