Numeroşi credincioşi au întâmpinat cu flori racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Numeroşi credincioşi au întâmpinat, cu flori în mâini, racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, la trecerea acesteia prin localităţi ale judeţului, în cadrul unui pelerinaj special pentru ca rugăciunile sfântului să ducă la stoparea epidemiei provocate de noul coronavirus.

Coloana de maşini care a purtat moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost primită în localităţi de credincioşi care au ieşi la porţi cu flori în mâini. Unii s-au aşezat în genunchi şi au rostit rugăciuni, iar alţii au urmărit maşina cu racla cu lacrimi în ochi şi cu speranţa că epidemia va înceta, iar oamenii vor putea să revină la activităţile obişnuite.

Marea majoritate a celor care au ieşit în întâmpinarea raclei cu moaşte sfinte purtau mască de protecţie, au păstrat distanţa şi nu s-au apropiat de autovehicul.

Moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava au trecut, luni, prin Dragomirna, Siret, spitalul din Siret, Dorneşti, Rădăuţi, Mănăstirea Bogdana, spitalul din Rădăuţi, Putna şi Mănăstirea Putna, Marginea, Suceviţa, Moldoviţa, Vatra Dornei, Dorna Arini şi Broşteni.

 Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor anunţase luni că moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi purtate în perioada următoare într-un pelerinaj prin mai multe comunităţi de pe raza judeţului, astfel încât să aducă linişte credincioşilor, credinţa că nu sunt singuri şi că sfinţii îi ocrotesc şi se roagă lui Dumnezeu „să ridice această molimă”.(N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: