Secretul doamnei Larisa

Cine nu a fost atras vreodată de casele vechi, cu ferestrele din lemn catifelat, cu poduri în care fotografiile îngălbenite dansează pe pojghiţa timpului? Cine nu şi-ar fi dorit un balansoar, în care să fi stat străbunicul, privind un apus cu albastru şi violet, cu tămâie parfumată şi răşină? Cine? Larisa Elena Bodnar din Rădăuţi s-a născut cu un har. A înţeles că nu există lucruri inutile, a văzut frumosul acolo unde nici nu ai fi crezut. Întâi a început să facă săpun natural, bucăţi de săpun meşteşugite cu frânturi de suflet, cadre din marile opere de artă ale oamenilor simpli, acele opere despre care vorbim puţin pentru că definiţia lor ne scapă. Ne hipnotizează şi atât. Frumosul ne intră în toate vertebrele. Apoi, Larisa Elena Bodnar a învăţat tehnici de antichizare. O măsuţă, pe care ai vrea să o arunci, devine în câteva zile o bijuterie plină de personalitate. Larisa Elena Bodnar e o artistă adevărată. Un cuier, o vază, un scrin, un scaun aproape putred – toate trec prin mâna dibace, devenind incredibil de încântătoare. Larisa Elena Bodnar a expus şi câteva piese la Galeria de Artă din Rădăuţi. A avut parte de un vernisaj, de cuvinte de laudă, de public consemnat de echivocul pandemiei, dar artista noastră nu s-a simţit în largul ei. Ea este cu adevărat împăcată atunci când se află faţă în faţă cu tema pe care şi-o propune. „Unele piese antichizate au în spate şi o poveste de viaţă” a mărturisit Larisa Elena Bodnar, mărturisire care defineşte totul. Tehnicile de antichizare se ascund în termeni exotici: frottage, color wash, blending, ombre-degrade, tehnici pe care nu le dobândeşti dacă nu ai har.

Larisa Elena Bodnar este o femeie foarte frumoasă, peste care timpul nu a reuşit să lase semne. Ai putea spune aşadar că şi-a modelat şi fiinţa, repliind-o din temelii exact la timp de răscruce. Dacă viaţa i-a fost plină de încercări, le-a transformat în izbândă. Ne poate învăţa oricând că a găsi frumuseţea depinde de noi, că nu există lucru netrebuincios şi respingător. E un privilegiu să o cunoşti pe această mare doamnă din Rădăuţi care, lucrând într-o farmacie veterinară, mai are ceva în plus faţă de mulţi muritori: iubirea nemărginită pentru animale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: