Judeţul Suceava are între cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 din ţară

> În ultimele două săptămâni creşterea incidenţei a fost de circa 6%

Doctorul Laszlo Lorenzovici, directorul general al Hospital Consulting, prima companie din România specializată în consultanţă privind managementul sanitar şi analiză economică pentru spitale, care analizează permanent evoluţia pandemiei cu noul coronavirus în ţară, arată, în ultima analiză, că judeţul Suceava a coborât ca rată cumulată de infectare spre coada clasamentului naţional.

Potrivit statisticii efectuate de acesta, raportat la populaţia rezidentă la data de 1 ianuarie 2020, coeficientul de infectare în judeţul Suceava este de 2,96 la mia de locuitori, mai puţine cazuri având Harghita (2,44) şi Gorj (2,10)

În topul naţional cu cele mai multe cazuri de Covid-19 înregistrate de la începutul epidemiei, judeţul Suceava a coborât pe locul 10.

Datele prezentate sunt confirmate şi de analiza statistică a epidemiologului Octavian Jurma din Timişoara.

Potrivit acestei analize, în ultimele două săptămâni, în judeţul Suceava numărul cazurilor active la mia de locuitori a rămas oarecum constant, fiind înregistrată o creştere mică, de doar 6,2%, în timp ce sunt judeţe cu creşteri şi de peste 100%, cum este Ilfov, cu o creştere de 133%. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: