Consiliul Judeţean ajută cu 1,5 milioane de lei lucrările de la noua cantină a Seminarului Teologic

>Vechiul complex administrativ al Seminarului a fost distrus în totalitate de incendiul devastator din 8 ianuarie 2015 >În 2017, de la bugetul Sucevei, pentru edificarea noilor corpuri, s-au dat 500.000 de lei, iar în 2018 s-a acordat un milion de lei

 Consiliul Judeţean sprijină financiar continuarea lucrărilor de construire a noului sediu administrativ al Seminarului Teologic Liceal „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava. În acest sens, un proiect de hotărâre privind acordarea unei finanţări în valoare de 1,5 milioane de lei se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a deliberativului judeţean. O comisie a executivului a analizat documentaţia depusă de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, iar, în urma vizitei la faţa locului, s-a constat că „lucrările prevăzute în deviz corespund cu realitatea din teren”. Valoarea devizului pentru lucrările din cererea de finanţare înaintată Consiliului Judeţean este de două milioane de lei, reprezentând necesarul pentru terminarea intervenţiilor la cantină, obiectiv aflat în stadiul de execuţie de 30%.

Potrivit reglementării în vigoare, din bugetele locale, în completarea fondurilor unităţilor de cult se poate acorda sprijin financiar pentru întreţinere şi funcţionare; construire şi reparare; conservarea şi întreţinerea bunurilor de patrimoniu; desfăşurarea unor activităţi de asistenţă socială; amenajarea şi întreţinerea muzeelor cultural-religioase; construirea, amenajarea şi repararea clădirilor având destinaţia de aşezăminte de asistenţă socială şi medicală; construirea şi repararea sediilor administrative ale eparhiilor şi centrelor de cult, precum şi pentru construirea şi repararea sediilor unităţilor de învăţământ teologic.

Vechiul complex administrativ al Seminarului Teologic a fost distrus în totalitate de un incendiu devastator pe 8 ianuarie 2015. Valoarea estimată a proiectului de reconstruire a fost de 10 milioane de lei. În anul 2017, de la bugetul municipiului Suceava, pentru edificarea noilor corpuri s-au dat 500.000 de lei, iar în 2018 s-a acordat un sprijin financiar de un milion de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: