Focarul de Covid-19 de la Centrul „Geana” din Vama a fost declarat închis

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), consilier Gabriela Băncilă, ne-a informat că, vineri, autorităţile sanitare sucevene au declarat închis focarul de Covid-19 de la Centrul Rezidenţial pentru bătrâni şi persoane cu nevoi speciale „Geana” din comuna Vama.

Ea a spus că ancheta epidemiologică de la Centrul Rezidenţial pentru bătrâni şi persoane cu nevoi speciale „Geana” din Vama a evidenţiat că acest focar a însumat 54 de persoane care au avut rezultat pozitiv la testarea pentru SARS-CoV-2. Băncilă a precizat că, în urma testării, 38 de beneficiari şi 16 angajaţi ai acestui centru au fost depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2.

Ea a menţionat că la data comunicării rezultatelor testelor pentru noul coronavirus toţi beneficiarii au fost evaluaţi de medicul angajat al centrului, iar cei asimptomatici şi cu forme uşoare de boală au rămas în centru, fiind cazaţi în spaţii distincte. Cei care au dezvoltat o formă medie a infecţiei cu noul coronavirus au fost internaţi în spital, iar angajaţii depistaţi pozitiv, care au o formă uşoară a bolii, s-au izolat la domiciliu.

Reamintim că în cursul lunii iunie în acest centru au mai fost înregistrate câteva cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în rândul personalului şi beneficiarilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: