PSD Suceava 2020

Campionul naţional U12 David Arcip ţinteşte către adevăratul profesionism

Aproape fără excepţie, performerii din tenisul profesionist de astăzi au trecut prin numeroase stadii competiţionale intermediare, cu ani în şir de meciuri în circuitele de juniori, începând cu turneele minore de categoria a doua din ţară, până la primele puncte în ATP, respectiv WTA. Au început cu circuitul naţional, apoi au trecut la Tennis Europe, (circuitul european incluzând clasamente săptămânale la categoriile sub 14 şi sub 16 ani, în vreme ce categoria sub 12 ani nu include o ierarhizare a jucătorilor în funcţie de rezultatele din turnee) şi apoi, cu experienţa şi punctele adunate la nivel european, majoritatea jucătorilor păşesc odată cu adolescenţa către competiţiile din circuitul ITF Junior Tour. Abia după vârsta de 15 ani, la fete, respectiv 16 ani, la băieţi, se întâmplă pasul către adevăratul profesionism, în ITF Pro Tour, prin turneele Futures, de 10.000 de dolari. La treptele enumerate mai sus, care au darul de a propulsa o parte dintre practicanţii sportului alb spre marea performanţă, ţinteşte şi fălticeneanul David Arcip, care până acum are un parcurs plin de rezultate pe plan naţional şi chiar internaţional.

La 10 ani, David este campion la U12

În ultimele două weekenduri, David Arcip a participat la două turnee de categoria I, la Roman şi Braşov, unde a obţinut două titluri, unul de campion şi unul de vicecampion U12.

Sub egida Federaţiei Române de Tenis, în perioada 7-10 noiembrie, s-a desfăşurat la Roman Cupa Sense la tenis de câmp, categoriile de vârstă U10, U 12, masculin şi feminin. La competiţie au fost prezenţi un număr de 67 de sportivi din Fălticeni, Iaşi, Bacău, Paşcani, Cluj, Galaţi, Piatra Neamţ.

La categoria U12 masculin, David Arcip, legitimat la Clubul Lechner Tenis School, a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, după ce, în patru meciuri solicitante, a reuşit să treacă de adversari care îl depăşeau ca vârstă şi experienţă. Primul meci din optimi l-a disputat împotriva unui sportiv de la Clubul Unirea din Iaşi, David Galan, pe care l-a învins în două seturi 6-1; 6-1. În sferturi, fălticeneanul l-a întâlnit pe David Cosoiu pe la Clubul Marc Tenis Cluj pe care l-a învins cu scorul de 6-3; 4-6; 10-1 (în maxi tiebreak). Semifinala a disputat-o împotriva sportivului Tudor Petroiu, de la Asociaţia Altius Tennis Club, de care a reuşit să treacă în două seturi, cu scorul de 7-5 şi 6-2. A urmat finala, unde l-a avut ca adversar pe Luca Consantinciu, de la Asociaţia Greenfield Bârlad, pe care l-a învins cu scorul de 6-2; 6-2.

Meciuri câştigate în faţa adversarilor mai mari şi mai experimentaţi

După aceste meciuri frumoase, David a căpătat încredere şi a pornit la o nouă competiţie naţională de gradul întâi, desfăşurată în perioada 15-18 noiembrie la Braşov, şi inclusă în calendarul FRT. La categoriile U10, U12 şi U18 au participat 109 sportivi din toată ţara. David Arcip l-a întâlnit în şaisprezecimi pe sportivul Andrei Beleaua, legitimat la Dinamo Bucureşti, pe care l-a învins cu scorul de 6-1 şi 6-1, în optimi l-a întâlnit pe Thomas Ocu, de la CSM Bucureşti, pe care l-a învins în două seturi, 6-1 şi 6-3, sferturile de finală l-au adus în faţa lui David pe sportivul Matei Burlacu, de la CS Winner Braşov, de care a reuşit să treacă în două seturi 6-3; 6-3. Un meci extraordinar a fost cel din semifinala unde l-a întâlnit pe Eduard Dragomir, de la CS Vaideanu Braşov, pe care l-a învins cu scorul 6-2; 7-5.

Finala spectaculoasă l-a avut în prim-plan pe experimentatul Matei Chelemen, de la CS Vaideanu Braşov, favoritul nr. 1 al turneului, care l-a învins pe David Arcip în două seturi 6-1 şi 6-0, scor care i-a conferit tenismenului din urbea de pe Şomuz titlul de vicecampion într-un turneu în care toţi adversarii lui David erau cu un an sau doi mai mari.

„Având în vedere că David, în vârstă de 10 ani, este în perioada de acomodare la categoria U12, suntem foarte mulţumiţi de modul de gestionare a emoţiilor, de atitudinea bună de pe teren şi comportamentul curajos faţă de adversarii lui mult mai puternici şi mai experimentaţi. Îi dorim succes micuţului tenismen în concursul de săptămâna viitoare de la Roman, categoria A U12. Mulţumim sponsorilor şi domnului antrenor Ferry Lechner pentru aportul deosebit adus în formarea micuţului iubitor al sportului alb”, ne-a precizat Ramona Arcip, mama micului campion.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: